19. srpna 2009 • 15:38

Safin se pustil do Federera: Je to fanatik!

Autor: cas.sk, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá světová tenisová jednička Marat Safin nesnáší sport a už vůbec ne soutěžení! "Nikdy bych nehrál fotbal ani hokej. Basketbal mi je odpornej. Televizní přenosy nikdy nesleduji. Nemám rád soupeření. A Roger Federer je fanatik."



"Zní to asi bláznivě, ale je to pravda. Rekreační fotbal proti sousedům by mě po 10 minutách unudil. Vůbec nejsem hravý typ člověka," řekl vítěz dvou grandslamových a osmi turnajů ATP.

Marat Safin (29) , který před sezonou avizoval, že to bude jeho poslední rok na vrcholové úrovni se pozastavil u nejlepšího hráče světa Rogera Federera.

"Je to totální fanatik. Občas mu fakt nerozumím. I v okamžiku, kdy je na úplném vrcholu, se snaží dosáhnou více, být ještě lepší. Musí tenis milovat a být velmi soutěživý, jinak si to nedovedu vysvětlit," okomentoval souačasnou tenisovou jedničku rodák z Moskvy.

Divoká tvář švýcarského borce Federera Divoká tvář švýcarského borce FedereraFoto ČTK/AP

Safin je nyní na turnaji v americkém Cincinnati a v úterý si zajistil postup do druhého kola přes domácího Robbyho Ginepriho. V žebříčku ATP figuruje Rus na 61. místě a ve druhém kole ho čeká Radek Štěpánek.

Safin je velký dobrodruh a v roce 2007 byl členem himalájské expedice. Zatím moc netuší, co bude dělat po ukončení kariéry.

"Jisté je jen jedno, budu moci dělat to, co skutečně dělat chci. V lednu nebudu muset jet do Austrálie, takže možná budu v Patagónii," plánuje.

"Také jsem nebyl na Havaji, jelikož dvouměsíční pauza mezi sezonami je příliš krátká. Nemohl jsem riskovat a jít lyžovat, v podstatě jsem dělal jen tenis. Divím se, že jsem to vydržel. Myslím si, že přichází lepší etapa mého života," uzavřel jeden z mála tenistů, který se nemůže dočkat dnu, kdy odloží raketu a splní si své životní touhy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud