27. srpna 2009 • 18:39

Trenér Lippi: Homosexuály v týmu nesnesu!

Autor: ČTK, INT, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér posledních mistrů světa Italů Marcello Lippi, má jasno ohledně hráčů, kteří inklinují k stejnému pohlaví. Do reprezentace by si homosexuální pár nikdy nevybral. I kdyby patřili k nejlepším!



Důvod? Nic prý proti nim nemá, ale na tým by vztah dvou gayů měl špatný vliv, narušilo by to morálku mužstva. Pokud by se sexuální orientaci hráčů dozvěděla média, zničilo by to prý celý tým.

Itálie je jediná země, kde jsou čtyři výhradně sportovní deníky. A to nemluvím o tom, kolik prostoru dávají fotbalu ostatní média," citovala Lippiho agentura ANSA.

"Všechno se zveličuje a dramatizuje. A představte si, jak by se zacházelo s homosexuálními fotbalisty," vysvětluje Lippi.

"Neakceptuji, aby dva členové národního týmu byli v partnerském vztahu. Páreček by měl neblahý vliv na ostatní členy týmu a mohl by být zdrojem konfliktů. Můj názor nezmění ani většinové veřejné mínění, které může tvrdit opak," vyjádřil se současný trenér italských reprezentantů, který si prošel mnoha italskými velkokluby a získal spoustu ocenění.

Na druhou stranu Lippi nabízí homosexuálům pomocnou ruku. Pokud by se některý hráč k homosexualitě přihlásil, určitě s ním nezamete, ale snažil by se mu pomoci.

Proti tvrzením slavného trenéra je ale italská organizace Arcigay. "Proč, pane Lippi, by fotbalisté nemohli dát najevo svou homosexuální lásku, když v televizi flirtují s kdejakou modelkou?" uvedla v prohlášení.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud