16. září 2009 • 09:41

Semenyaová: Chtěla se zabít! Musí ji hlídat

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězka osmistovky na světovém šampionátu z minulého měsíce Caster Semenyaová se cítí být znásilněná a pomýšlí na ukončení života.



Jihoafrická sprinterka Caster Semenyaová je pod nepřetržitým dohledem psychiatrů. Atletka se totiž psychicky zhroutila poté, co jí lékaři oznámili, že je hermafroditem a její výjimečné sportovní výkony nelze počítat jako ryze ženské rekordy. Uvažuje o sebevraždě!

Podle zdroje agentury Famous o osmnáctiletou Caster pečují psychiatři, kteří ji nepřetržitě hlídají. „Cítí se jako znásilněná osoba. Obává se o sebe a nesnese ve svém okolí nikoho. Pokud spáchá sebevraždu, budeme za to moci my všichni. Nejlepší věc, kterou můžeme udělat, je, že ji budeme chránit a hlídat během této těžké životní zkoušky,“ uvedl Butana Komphela, předseda Jihoafrického sportovního výboru.

Jenže Semenyaová skutečně není čistě ženou, což naznačovaly mužsky vyvinuté svaly a hluboký hlas. A dotyčná je tudíž ve srovnání s jinými sportovkyněmi nedovoleně zvýhodněná.

To by pořád ovšem nebylo pro Caster tak zničující jako fakt, že Mezinárodní asociace pro atletiku zveřejnila detaily jejího vyšetření a uvedla, že běžkyně je hermafroditem, jenž má základy pohlavních orgánů muže i ženy, ale nemá dělohu.

Kontroverzná Caster Semenyaová. Atletická federácia pochybuje o jej pohlaví.
Kontroverzná Caster Semenyaová. Atletická federácia pochybuje o jej pohlaví.

Jihoafrické ministryni spravedlnosti Noluthando Mayende-Sibiye se veškeré dění okolo sprinterky Semenyaové vůbec nelíbí. "Atletická mezinárodní asociace naprosto selhala a neochránila sportovkyni před tlakem médií a veřejnosti. Je to ostuda a to co se stalo je nedůstojné vůči Caster Semenyaové," cituje slova ministryně sportovní portál sportillustrated.com.

Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud