19. dubna 2010 • 12:30

Boxerský šampion zabil manželku. Pak sám sebe

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tenhle případ nabral nečekaný konec. Boxerský šampion Edwin Valero, kterého venezuelská policie zatkla kvůli podezření ze zabití manželky Jennifer, spáchal ve vězení sebevraždu. Bývalý profesionální mistr světa se v cele oběsil na svém oblečení. Bylo mu 28 let.



Stalo se to jen pár hodin poté, co se za mříže dostal. Těsně před tím našli jeho manželku Jennifer Vieraovou mrtvou v hotelovém pokoji, slavný boxer se následně k jejímu zabití přiznal hotelové ochrance.

543518:gallery:true:trueByl zdrcený, jako by stále nemohl uvěřit, čeho se dopustil. S pocity beznaděje hleděl i na dveře policejní cely, když se za ním zavřely. Už z nich nikdy neměl vyjít ven.

„Svázal si oprátku ze svého oblečení a oběsil se na ní,“ popisoval policejní šéf Wilmer Flores. „Když ho objevil jeden ze spoluvězňů, pan Valero ještě žil. Ale už mu nebylo pomoci.“

Je to tragická pointa osudu jednoho talentovaného sportovce. Edwin Valero býval fenoménem světového boxu. Jednou z jeho největších postav. Šampionem, jenž dlouho držel světový rekord, protože po vstupu mezi profesionály dokázal všech svých 18 úvodních zápasů mezi nejlepšími vyhrát K.O. v 1. kole. Mezi nejlepšími nakonec vyhrál každý ze svých 27 zápasů, duel vždycky završil knockoutem.

Ovšem muž s přezdívkou El Inca nebo El Terminator se o věhlas nestaral jen výtečnými sportovními výkony. Hodně pil, měl rozsáhlé zkušenosti s drogami. Není to tak dávno, co byl podezřelý ze zmlácení své matky a sestry. Z problémů jej nakonec dostala sama maminka, když se ho před policisty zastala.

Jenže uplynulo jen několik měsíců a plná modřin byla pro změnu Valerova manželka Jennifer. V březnu se dostala do špitálu s proraženou plící a zlomenými žebry. Policisté na ní naléhali: „Jen nám potvrďte, že vám to udělal manžel.“ Jennifer Vieraová však proti svému muži svědčit odmítla.

Měla to udělat. Po nějaké době se boxerův cholerický výlev podle všeho znovu opakoval, pro 20letou ženu to tentokrát bohužel mělo fatální následky. Ihned po objevení jejího mrtvého těla byl Valero zatčen a umístěn do vězení. V něm si chvíli poté vzal život.

Pro Venezuelu je to strašná tragédie. Boxer byl národním hrdinou, blízko měl i k prezidentovi Hugo Chávezovi, jehož portrét si dokonce nechal vytetovat na hruď. Srdce pod prezidentovým obrázkem definitivně dotlouklo v pondělí ráno.

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud