5. května 2010 • 10:00

Horor na univerzitě: Zabil svou milenku a spoluhráčku

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle tým je snad prokletý! Sebevražda, infarkt a teď dokonce vražda - to vše se v lakrosovém družstvu University of Virginia v americkém Charlottesville odehrálo během posledních dvou let.



Největší šok ale přišel v noci z neděle na pondělí - spolubydlící objevila Yerdley Love (†22) mrtvou v její posteli. Hráčka univerzitního lakrosového týmu sice byla pravděpodobně silně pod vlivem alkoholu, ale podle policie byla zavražděna.

"Nevíme přesně, co smrt způsobilo, ale na jejím těle byly zřetelné stopy napadení," cituje deník New York Times policejního šéfa z Charlottesville Tima Longa. Jeho lidé pak v pondělí ráno šli najisto - do cely putoval jeden z nejlepších hráčů mužského lakrosového týmu George Huguely (22).

Podle Longa spolu dva mladí sportovci před časem chodili, ale jejich vztah v současnosti nebyl jasný. Sportovní šéf Virginské univerzity Craig Littlepage pak na adresu zavražděné dívky prohlásil, že její spoluhráčky ji popisují jako "anděla".

Ženský lakros na Mistrovství Evropy Ženský lakros na Mistrovství EvropyFoto www.lacrosse.cz

Tragická událost klidným univerzitním městečkem, kde se vloni nestala jediná vražda, naprosto otřásla. O to více, že Love i Huguely měli 23. května absolvovat.

Oba byli navíc i úspěšnými sportovci a se svými týmy měli velkou šanci uspět na americkém šampionátu - družstvo mužů je dokonce dlouhodobě hodnocené jako nejlepší v USA.

Úspešný lakrosový výběr ovšem provázejí rány osudu už od roku 2008, kdy jeho kapitán Will Barrow spáchal sebevraždu. Vloni pak zemřel dlouholetý mediální asistent týmu Michael Colley na infarkt a teď vražda, navíc mezi členy jednoho týmu.

"Charlottesville je tak krásné místo," řekl New York Times místní policejní šéf. "Přichází sem mladí lidé z celé země, ti nejlepší a nejchytřejší, a ti dva patřili mezi ně, dva úspěšní sportovci..." kroutí hlavou Longo.

"Je to prostě neuvěřitelná situace. To nejsou věci, se kterými se v téhle komunitě potkáváme," dodal znepokojený velitel.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud