4. srpna 2010 • 06:18

Samé dluhy: Kde je Neumannová, tam mizí miliony!

Autor: Pavel Krejča (Blesk)
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bílé stopě byla nejlepší, ale manažerka je to na baterky. Loni tým Kateřiny Neumannové (37) napáchal na MS v Liberci dluhy 108 milionů Kč, teď zažila olympijská vítězka další funkcionářský propadák. Vyhodili ji z vedení největšího českého lyžařského střediska Skiareálu Špindlerův Mlýn. Společnost totiž nesplnila žádný z cílů a měla nejnižší zisk po zdanění za posledních deset let!



S Neumannovou se musel pakovat i právník a manžel slovenské modelky Andrey Verešové Daniel Volopich. V představenstvu společnosti je nahradili Libor Varhaník (předseda Českého atletického svazu a manažer oštěpařky Barbory Špotákové) a Lukáš Sobotka (šéf lyžařského svazu).

Podle serveru motejlek. com vedení Skiareálu Špindlerův Mlýn loni selhalo ve všech předem plánovaných úkolech. Obrat meziročně propadl z 254 na 221 milionů a čistý zisk z 49 na 27 milionů.

Blesk.cz

Majoritním akcionářem Skiareálu Špindlerův Mlýn je právě Český svaz tělesné výchovy (ČSTV – 51,06 %). Dalšími podílníky jsou svaz lyžařů (35,51 %) a gumárenský magnát Tomáš Němec (10,06 %).

„O odchodu Neumannové s Volopichem rozhodli akcionáři. Byl zvolen nový výkonný výbor Českého svazu tělesné výchovy, proto došlo k obměnám i tady,“ vysvětlil předseda Skiareálu Špindlerův Mlýn a zároveň boss Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.



Neumannová se stala členkou představenstva v roce 2006. O jejím přínosu pochyboval miliardář Němec, který pro ni jako jediný nehlasoval.

„Tehdejší zvolení Neumannové do představenstva Skiareálu bylo smysluplné. Přece jen mít v týmu olympijskou vítězku bylo po marketingové stránce skvělé. Olympijský boom však opadl,“ nastínil příčiny konce Neumannové Kaderka.

Kateřina Neumannová je v posledních týdnech znovu pod tlakem
Kateřina Neumannová je v posledních týdnech znovu pod tlakem

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud