3. září 2010 • 04:59

Neumannová bere 50 tisíc za nic: Přijde o místo?

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
41
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kateřina Neumannová ví, jak se dostat na to správné místo. Jako poradkyně náměstka na ministerstvu obrany, kam jí pomohl její bývalý přítel lobbista Josef Jindra, si mohla vydělat až 50 tisíc měsíčně. Po provalení aféry s nákupem minometů ale může o lukrativní flek rychle přijít.



Olympijská vítězka po sobě nechala více než stomilionový dluh za mistrovství světa v Liberci, ale sama pobírá plat jako poradkyně náměstka pro sport Jaroslava Kopřivy.

Ten byl ale teď na hodinu odvolán kvůli podezření, že si právě společně s Jindrou domlouval provizi z miliardové armádní zakázky na dodávku minometů.

A židle se tak houpe i pod Neumannovou. Podle Aktuálně.cz si s ní už Kopřivův nástupce dohodl na příští týden schůzku. Otázkou je, jak bude neúspěšná manažerka svůj post obhajovat.

Prý měla na starosti novou koncepci armádního sportu, ale po výsledcích její činnosti byste ve vládních materiálech pátrali marně. Podle zdrojů Aktuálně.cz z ministerstva byla funkce Kateřiny Neumannové jen formální.

Nákup těchto obrněných minometných vozidel domlouval Jindra s Kopřivou.
Nákup těchto obrněných minometných vozidel domlouval Jindra s Kopřivou.

A kolik si za tu dřinu, kterou jí vydupal otec její dcery Josef Jindra, vydělá? Platové zařazení do 13. třídy jí oficiálně přisuzuje podle délky praxe 17 až 26 tisíc korun měsíčně.

Podle armádního experta, který na ministerstvu léta působil, se ale plat náměstkovy poradkyně bude pohybovat mezi 40 až 50 tisíci měsíčně.

Vstoupit do diskuse
41
Články odjinud


Články odjinud