15. října 2010 • 09:58

Manžel Fibingerové jde konečně k soudu

Autor: Ondřej Požár, ab
Vstoupit do diskuse
21
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trvalo to skoro rok! Manžel bývalé atletky Heleny Fibingerové (61) a její bývalý trenér Jaroslav Šmíd (76) půjde před soud. Státní zástupce ho totiž konečně obžaloval za dopravní nehodu, při níž loni v listopadu opilý srazil cyklistu (†36), který pak zemřel!



„Na člověka, který loni v listopadu v opilosti způsobil na Hodonínsku smrtelnou nehodu cyklisty, byla státním zastupitelstvím podána obžaloba. Obžalovanému v tomto případě hrozí trest půl roku až pět let vězení, případně peněžitý trest,“ upřesnil Blesku mluvčí žalobců Hynek Olma.

Podle něj trvalo vyšetřování bouračky tak dlouho proto, že obviněný neustále měnil výpovědi a znalci museli vypracovat mnoho posudků. Policie uzavřela vyšetřování až letos začátkem října a navrhla žalobci podat na Šmída obžalobu.

Soud také podle policie rozhodne, zda manželovi Fibingerové zakáže řídit. Letos v létě policisté Šmída přistihli za volantem, přestože mu po tragické bouračce zadrželi řidičský průkaz. Jízdou bez dokladů ale spáchal jen přestupek. Muž si údajně jel pro léky.

„Pořád se navážíte do mojí manželky. Nebudu se o tom s vámi vůbec bavit,“ odbyl tehdy Blesk Jaroslav Šmíd. Když u Vnorov na Hodonínsku srazil otce tří dětí, který jel na bicyklu, byl opilý.

Podle znalce najel Šmíd, kterému pak naměřili 1,3 promile alkoholu, v rychlosti nejméně 90 km/h zezadu do cyklisty. Ten utrpěl zranění hlavy a hrudníku, na jejichž následky na místě zemřel.

Šmíd alkohol přiznal, tvrdí ale, že muže na kole nesrazil. Žádnou vinu podle svých slov necítí. Cyklista mu prý vjel před auto.

Vstoupit do diskuse
21
Články odjinud


Články odjinud