7. listopadu 2010 • 15:17

Soupeřka Sáblíkové: Chtěla jsem skočit z mostu

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopingový trest ji skoro dohnal k sebevraždě. Německá rychlobruslařka Claudia Pechstein (38), velký vzor Martiny Sáblíkové (23), přiznala v autobiografi i, že kvůli zákazu závodění uvažovala o tom, že skokem z dálničního mostu ukončí svůj život.



Blesk.cz

Pechstein kvůli dopingovému skandálu přišla o olympiádu ve Vancouveru – v červenci minulého roku měla podezřelé výsledky krevních testů, a ačkoliv neměla pozitivní nález, dostala dvouletý distanc. To však pro ni byla taková rána, že se rozhodla skočit z mostu.

„Zdálo se mi to jako rychlá a jistá možnost, jak se rozloučit se životem. Skok, pád do hloubky a prudký náraz. A je to všechno pryč,“ uvádí v knize O zlatu a krvi – život mezi Olympem a peklem.

Sebevraždu plánovala i se svým manželem Marcusem Bucklitschem. Naštěstí o tom, že hledá vhodné místo ke skoku, napsala svému manažeru Ralfu Grenglovi. Ten jí obratem zavolal a děsivé plány rychlobruslařce rozmluvil.

Ta se nakonec rozhodla, že se vrátí i k závodění. Návrat plánuje na březnové mistrovství světa, které hostí Inzell. Ráda by totiž rozšířila svou sbírku 34 medailí z MS.



V hledišti při finále basketbalového MS nechyběla ani Martina Sáblíková se svým koučem
V hledišti při finále basketbalového MS nechyběla ani Martina Sáblíková se svým koučem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud