27. prosince 2010 • 11:21

Matka Neumannové: Kačena nic neukradla!

Autor: qp
Vstoupit do diskuse
50
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dluhy přes sto milionů. Špatná pověst. A každým dnem vyplouvající informace, které šokují veřejnost. Lyžařský šampionát v Liberci skončil totálním propadákem, který teď nikdo nechce zaplatit. Proč? Spekulace jsou všelijaké. Dokonce i taková, podle které šéfka organizačního výboru Kateřina Neumannová peníze zpronevěřila. To ale její matka Zdeňka v rozhovoru pro Lidové noviny se slzami v očích vylučuje.



Dotaz redaktora LN směrem k matce Kateřiny Neumannové zněl jasně: „Dovedete si představit, že by vaše dcera skutečně peníze zpronevěřila?“

Zdeňka Neumannová, matka Kateřiny Neumannové.Foto Michal Beránek SPORT

Paní Zdeňky se nachvilku odmlčela. V očích se jí zaleskly slzy. A teprve pak odpověděla.

„To si doopravdy představit nedovedu, tohle vylučuju. Určitě se neobohatila ani o korunu. Vychovávali jsme ji k čestnosti a myslím si, že taková taky určitě je,“ ujistila veřejnost.

Hlavní problém podle Neumannové starší tkví v něčem jiném. „Velká chyba se stala hlavně v tom, že se dokončení záležitosti okolo mistrovství neustále odkládalo. Jedna vláda všechno šoupala na další a pořád běžel čas. V téhle věci by se mělo angažovat i město,“ myslí si.

Netají se ani tím, že jí šampionát v Liberci od samého počátku „smrděl“ jedním velkým průšvihem.

„Když dcera kývla na nabídku šéfovat organizačnímu výboru, myslela jsem si, že to není úplně dobré rozhodnutí, ale Kačeně jsem nic neříkala. Nikdy jsem do jejích věcí moc nemluvila,“ prozradila paní Zdeňka.

Zdeňka Neumannová, matka Kateřiny Neumannové, s vnučkou Luckou.
Zdeňka Neumannová, matka Kateřiny Neumannové, s vnučkou Luckou.

„Už tehdy ale Katka povídala, že jí není jasné, z čeho její předchůdci chtěli všechno zaplatit. Takže hned na začátku bylo zřejmé, že problémy s penězi vzniknou. Jsem z toho všeho nešťastná a Katku docela lituju. Teď, když zaslechnu slovo Liberec, naskočí mi husí kůže.“

Zdeňka Neumannová, matka Kateřiny Neumannové, s vnučkou Luckou.Foto Michal Beránek SPORT

Svými problémy však Neumannová své rodiče nezatěžuje. Nebo se o to alespoň snaží.

„Odjakživa držela svoje věci trochu pod pokličkou. Když jí řeknu, že jsem zase o ní něco nepěkného četla v novinách, většinou odpoví, že to ví, ale že nám to radši ani neříká. Snaží se svoje záležitosti řešit sama,“ řekla Zdeňka Neumannová.

Tu zklamal i rozchod Kateřiny s otcem její dcery Josefem Jindrou. „Samozřejmě že je mi to líto, hlavně kvůli vnučce Lucce. Ale po těch zkušenostech, jaké Katka má, to dál asi nešlo,“ dodala.

Vstoupit do diskuse
50
Články odjinud


Články odjinud