6. února 2011 • 16:00

Koukal porazil rakovinu a našel si novou lásku

Autor: Pavel Ryšlink (Blesk)
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posledních pět měsíců života nejlepšího českého badmintonisty Petra Koukala (25) je plných zvratů. Po zářijovém nálezu rakoviny varlat prodělal náročnou léčbu, která pro něj skončila tím nejlepším možným způsobem. Jednak mu nic nebrání v úsilí probojovat se na olympiádu do Londýna, a pak si po třech letech našel novou lásku.



Včera se poprvé spolu ukázali na veřejnosti – na republikový šampionát v Přerově Petra doprovázela moderátorka rádia Evropa 2 Lucie Šilhánová (29)!

„Oficiálně spolu chodíme od 12. prosince,“ prozradil Nedělnímu Blesku Koukal. Pár se poprvé potkal před více než rokem na charitativní akci, kde sportovci vařili pro příchozí hosty.

„Tam jsem ji asi uhranul svým kuchařským uměním,“ zavtipkoval Koukal s tím, že získat Lucii prý nebylo vůbec jednoduché.

„Musel jsem vytahovat nejtajnější trumfy. Doslova to byl boj. Nakonec ji ale možná dostalo to, že jsem úplně normální kluk,“ uvažoval Koukal.

„My jsme si padli do oka hned napoprvé. Já jsem však musela třeba překonat to, že je mladší. Po několika měsících odolávání jsem si ale uvědomila, že nechci, aby byl s někým jiným, že je mi s ním strašně dobře, že mě dokáže rozesmát, že ví, co chce,“ vysvětlovala moderátorka Ranní show Evropy 2, a dodala: „Tak dobře, jak je mi teď s Petrem, mi strašně dlouho nebylo.“

Elitní český badmintonista si na Lucii váží toho, že jako bývalá sportovkyně má pochopení pro jeho sportovní kariéru.

„Chápe třeba, že člověk potřebuje být občas sám v klidu,“ ocenil Koukal a dodal: „Já jsem byl tři roky sám a teď si zvykám na opak. Ale zvyká se mi strašně moc dobře. S Lucií je to perfektní.“

Chemoterapie je běžnou součástí současného života Koukal
Chemoterapie je běžnou součástí současného života Koukal

Vztah prý začal nabírat jasných obrysů v průběhu jeho posledních dvou chemoterapií.

„Zahrála mi třeba písničku v rádiu. To mi strašně moc pomáhalo. Ona pro mě byla takovým světýlkem v dálce,“ zmínil Koukal. Lucie ho nyní přijela podpořit i na badmintonové mistrovství.

„Já vím, že se sem nepřijel jenom zúčastnit, ale že hodlá vyhrát titul. Ale pro mě už zvítězil. I tak jsem ale tady chtěla být s ním, aby věděl, že má moji stoprocentní podporu a vždycky ji mít bude,“ řekla Šilhánová.

A její slova se potrvdila i na kurtu - Petr Koukal po pouhém měsíci tréninku v neděli získal svůj pátý titul mistra republiky.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud