6. května 2011 • 09:23

Další facka pro Buttona, prohrává i se ženami

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sebevědomí pilota formule 1 Jensona Buttona z McLarenu dostává v posledních týdnech ránu za ranou. Při Velké ceně Číny omylem zastavil v boxech u mechaniků konkurenčního Red Bullu, při nedávném cyklistickém závodě ho zase porazily i čtyřicetileté ženy.



"O Velikonocích jsem se na Guernsey zúčastnil časovky a místní mě neuvěřitelně zničili, což bylo dost ponižující," citovala agentura Reuters mistra světa z roku 2009, který má na ostrově v Lamanšském průlivu dům.

"Závodilo dvaašedesát lidí a já dojel na 34. místě. Ale porazil jsem Andyho Priaulxe (bývalý mistr světa v závodech cestovních vozů), a to je hlavní," uvedl Button. "Taky jsem předjel jednoho čtrnáctiletého kluka, to bylo fajn, ale pak mě porazily dvě čtyřicetileté ženy. To mě vrátilo zpátky na zem," dodal.

"Jelo se čtyřicet kilometrů a vítěz to zajel za 55 minut. To je naprosto šílené. Já to dal za hodinu a dvě minuty," uvedl Button, který se ve volném čase účastní i závodů v triatlonu. "Byl to dobrý trénink, ale hodně náročný. Takovou bolest během jediné hodiny jsem ještě nezažil," přidal.

Buttonovi by možná k lepšímu umístění pomohlo ultralehké kolo, které mechanici McLarenu postavili britskému cyklistovi a vítězi 15 etap na Tour de France Marku Cavendishovi.

"On jedno má a přitom ani nejezdí za McLaren. Co to má znamenat?" žertoval Button s novináři v Istanbulu, kde se o víkendu jede čtvrtý závod seriálu F1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud