21. května 2011 • 12:12

Hašek odhalil rodinné tajemství: Rakovina ženy

Autor: Gabriela Peringerová, Tomáš Pokorný
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijský hrdina z Nagana, hokejový brankář Dominik Hašek (46), po pěti letech odhalil citlivé rodinné tajemství. Manželka Alena (46), s níž má syna Michala (21) a dceru Dominiku (16), v roce 2006 bojovala s rakovinou!



Foto 

„Naštěstí se na to přišlo včas, takže léčba byla účinná a žena zaplaťpánbůh nemá žádné problémy,“ prozradil Hašek Blesku poté, co navštívil brněnský Masarykův onkologický ústav, kde se jeho choť léčila.

Rok 2006 by Dominik Hašek možná nejraději vymazal z paměti. V únoru na olympiádě v Turíně se hned v prvním zápase proti Německu zranil a turnaj pro něj skončil. Kvůli svalovým problémům pak musel zabalit celý zbytek sezony v NHL a Ottawa, kam předtím přišel jako velká posila, s ním ukončila spolupráci.

Jenže tohle všechno byly prkotiny. V soukromí prožíval Dominátor mnohem závažnější drama -bál se o život manželky Aleny, která onemocněla rakovinou.

Dcera Dominka Haška
Dcera Dominka Haška


„Byla to samozřejmě nepříjemná situace. Doktoři na to přišli v Kanadě, ale pro zákrok se Alena rozhodla v Brně, protože měla od kamarádky dobré reference. Jak se ukazuje, bylo to správné rozhodnutí, léčba proběhla zdárně,“ řekl Hašek.

O jaký druh rakoviny se jednalo, prozradit nechtěl. Nejčastěji se u žen objevují nádory prsu, tlustého střeva a děložního čípku...

„Nebylo to dobré období. Dominik na rodinu ohromně dbá. Bylo na něm znát, že něco není v pořádku,“ vzpomíná Haškův letitý osobní kouč Josef Bruk.

Hašek od té doby v brněnském onkologickém ústavu podporuje program preventivních prohlídek a sám před pár dny jednu podstoupil. Poukázky na tato vyšetření, která stojí 4400 korun a nehradí je zdravotní pojišťovny, kupuje svým přátelům jako dárky.

„Žádnému kamarádovi nepřeji, aby byl nemocný. Ale když se nechá vyšetřit a díky tomu se začne včas léčit, může být mým kamarádem ještě dalších dvacet let,“ vysvětluje Hašek.

Vstoupit do diskuse
10
Články odjinud


Články odjinud