30. května 2011 • 15:20

Palatka (†18) se tu zabil, Urbánek (20) bojuje o život

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakoby v sobě ty koleje měly nějakou temnou energii, která přitahuje neštěstí. Dva mladí špičkoví sportovci v Prostějově skončili pod koly vlaku v rozmezí necelých pěti měsíců. Nadějný plavec Ondřej Palatka (†18) ukončil svůj život dobrovolně, co se přihodilo talentovanému tenistovi Radimu Urbánkovi (20), který v nemocnici v komatu bojuje o život, ještě není jasné. Místa obou tragických událostí přitom od sebe dělí vzdušnou čarou necelé dva kilometry.



V Palatkově případě se nejdříve myslelo, že jeho smrt byla nešťastnou náhodou. Vlak ho měl srazit ve chvíli, když si se sluchátky na uších krátil cestu domů z nádraží do prostějovské části Vrahovice.

Z vyšetřování však vyplynulo, že si sám lehl na koleje a spáchal sebevraždu. Výborný student a skvělý a oddaný sportovec si vzal život kvůli nešťastné lásce. Zemřel v místech, kde se událo před šesti lety nejstrašnější železniční neštěstí v regionu.

Po střetu jejich tatry s vlakem zde nalezlo smrt pět vojáků z elitní prostějovské jednotky.

O necelé dva kilometry dál se v pátek událo další neštěstí. Jen kousek od prostějovského tenisového centra srazil vlak Radima Urbánka, jednoho z nejtalentovanějších českých tenistů.

K bílé rakvi nosili spolužáci, přátelé.
K bílé rakvi nosili spolužáci, přátelé.

Co se přesně stalo, se ještě neví. Je možné, že svého času nejlepší junior světa si se sluchátky na uších nevšiml za zády přijíždějícího vlaku. Podle některých spekulací ale Urbánek na trati postával nebo dokonce seděl.

Nadějný tenista leží v komatu v olomoucké nemocnici a lékaři jeho šance na přežití hodnotí třiceti procenty.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud