6. srpna 2011 • 05:03

Tenisový pár Berdych a Šafářová: Rozešli se po 9 letech!

Autor: Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Game, set, match! Českému tenisovému páru Tomáši Berdychovi (25) a Lucii Šafářové (24) praskla na raketách struna lásky. Po devítiletém vztahu se rozešli! Už si neměli co říct, byli spíše kamarády, přibývalo slzavých chvil. Proto se rozhodli společnou cestu životem skrečovat.



Foto 

„Ano, je to pravda, už spolu nejsme, ale není to horká novinka,“ potvrdil Blesku Berdych, devátý hráč světového žebříčku.Berdych a Šafářová se poznali při trénincích na kurtech v Prostějově.

Potkávali se tam už jako děti a také tam spolu dospívali. Ale jiskra mezi nimi přeskočila až v roce 2002, kdy byla Lucie vyhlášena tenisovým talentem roku a Tomáš jí poslal esemesku s gratulací.

Dali si rande, párkrát zašli do kina a byla z toho láska jako Wimbledon. „Je výhoda mít tenisovou partnerku. Oba musíme hodně cestovat, trénovat. A můžeme to dělat společně. Což je skvělé,“ pochvaloval si v minulosti Tomáš Berdych.

Přátelé Berdycha a Šafářové spekulovali o tom, že by se mohli vzít, ale oni stále namítali. „Ještě ne, jsme moc mladí.“ Jejich vztah se tak nikam neposunul a chřadnul.

V éře Tomášových dlouhých vlasů.
V éře Tomášových dlouhých vlasů.


Jelikož je společných turnajů mužů a žen za rok jen pár, stávalo se, že se třeba dva měsíce neviděli. Několikrát si dali pauzu a letos v červnu na britském grandslamu už byli každý zvlášť. Tentokrát nadobro.

„Rozešli jsme se jako dospělí lidé. Necítíme k sobě žádnou zášť. Zůstaneme kamarády,“ prozradila Šafářová.

Jedním z důvodů, proč se Berdych se Šafářovou rozešli, může být právě jejich práce. Podle psychologů totiž nedělají vztahy lidí ze stejného oboru dobrotu.

Jeden prý nesnese, když je horší než ten druhý. A to v jejich případě platilo, zatímco Berdych se uhnízdil v první světové desítce a loni si zahrál i ve finále Wimbledonu, Šafářová se nemůže výrazněji prosadit, i když nyní figuruje na skvělém 32. místě v pořadí žen.

Přestože už spolu Tomáš a Lucka nejsou skoro dva měsíce, podle informací Blesku ani jeden z nich nemá novou známost.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud