6. srpna 2011 • 16:15

Eliáš při charitativní akci na pomoc dětem představil rodinu

Autor: ČTK, pan
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na svém kontě má řadu individuálních i kolektivních úspěchů. Zlato ze světového šampionátu, který hokejový národní tým získal na loňském mistrovství světa, mu však chybí. V té době totiž čekala jeho žena Petra Voláková prvního potomka - dcerku Sofii Gabrielu. Tu útočník New Jersey představil veřejnosti dnes v pražské pasáži Myslbek v rámci charitativní akce Dětského fondu OSN UNICEF na pomoc hladovějícím dětem ve východní Africe.




Pravidelnou sbírku Dětského fondu OSN UNICEF s názvem Pečení pro děti dnes podpořila kromě hokejové hvězdy a jeho rodiny i řada dalších lidí.
Koupí koláčku či jiné drobné sladkosti se vybírali prostředky na pomoc pro hladomorem nejvíce zasažené oblasti.

"Pekl jsem jenom jednou, ale to se mi docela povedlo," poznamenal Eliáš s úsměvem a ukázal na nedaleko zaparkovaný kočárek, ve kterém jeho žena Petra Voláková houpala dcerku Sofii Gabrielu.

"Tohle jsou akce, které jsou příjemné. Je to taková tradice. Výtěžek z peněz půjde do Somálska, kde nejen děti trpí hladomorem," řekl útočník amerického New Jersey.

Eliáš od roku 2006 působí jako vyslanec dobré vůle českého výboru UNICEF. Dětský fond v minulosti hokejista podpořil i kalendářem černobílých fotografií z let 2007 až 2010 s názvem My New York.

Pečení pro děti v podání Eliáše, jeho ženy Petry a dcerky Sofie
Pečení pro děti v podání Eliáše, jeho ženy Petry a dcerky Sofie

Somálsko a další země Afrického rohu sužuje nejhorší sucho za posledních 60 let. OSN pět částí této východoafrické země prohlásila za oblasti hladomoru. Je mezi nimi i několik obvodů hlavního města obývaných běženci.

"Je to nyní nejhorší humanitární katastrofa na světě," zdůraznila ředitelka českého fondu UNICEF Pavla Gomba.

"Každá částka je dobrá," vybízel Eliáš kolemjdoucí ke koupi koláčku či jiného sladkého nebo slaného kousku pečiva. Lidi prý k příspěvku nepřemlouvá, a výše částky, kterou zájemci o sladkost nakonec do připravené kasičky zaplatí, je také zcela na nich.

Při pravidelných sbírkách Pečení pro děti se podle Gomby shromáždí několik desítek tisíc korun. Záleží prý ale i na takových faktorech, jako je počasí. "Také před Vánoci vybíráme víc," podotkla ředitelka fondu.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud