9. září 2011 • 04:00

Eliáš a Voláková jeli z letiště rovnou do nemocnice: Strach o dceru!

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Původně už měl sedět v letadle do New Yorku, kvůli úrazu malé dcerky spěchal z Ruzyně do špitálu. Dcera  Patrika Eliáše se škaredě potloukla, hokejový útočník jí spolu s manželkou Petrou Volákovou vezl na pohotovost. To ještě netušil, že mnohem horší chvíle během středečního dne teprve přijdou...



Eliáš s rodinou už měl sbalené věci a chystal se na cestu do USA. Jeho dcerce se však stala nepříjemná nehoda. "Měli jsme být už na cestě do zámoří, ale ráno na letišti nám naše malá upadla na hlavičku a na bradu, zvracela, takže jsme jeli záchrankou do Motola. Tímhle tedy začal náš středeční den," vypráví.

Jakmile se uklidnil po úrazu dcery, přišel mnohem větší šok. Kolem půl třetí odpoledne se dozvěděl, že v Rusku spadlo letadlo s jeho kamarády, spoluhráči s reprezentace Janem Markem, Karlem Rachůnkem a Josefem Vašíčkem.

"S manželkou jsme ještě byli z té nehody s malou docela vyděšení, proto u nás seděli i naši známí, aby nám trochu zvedli náladu. A v tom, asi o půl třetí, přišla ta hrozná zpráva. Pustili jsme si internet a tam to všechno viděli. Nevěřil jsem tomu,“ naráží na zprávu o leteckém neštěstí u Jaroslavle.

„Všechny nás to neuvěřitelně zasáhlo a zdrtilo, je to obrovská tragédie. Obrovská. V první chvíli jsem nemohl uvěřit, že je to pravda. Hned mě samozřejmě napadlo, že tam asi seděl Karel, ke kterému jsem měl z našich kluků nejblíž. Známe se strašnou spoustu let, hráli jsme spolu v New Jersey, znám jeho rodinu, nejbližší. Ale i s Honzou a Pepou jsme byli kamarádi z nároďáku,“ vykládal zničený Eliáš.

"Chvíli jsem doufal, že tam naši kluci nebyli, nebo že pád letadla přežili, nevěděl jsem, jestli neletěli jen k nějakému přáteláku, kde nemuseli být všichni. Bohužel…," dodal třesoucím se hlasem.

Ve čtvrtek pak osobně dorazil na Staroměstské náměstí, kde spolu s dalšími hokejovými fanoušky zapálil svíčku na počest zesnulým reprezentantům...

Na Staroměstském náměstí spolu s fanoušky smutnil i Patrk Eliáš
Na Staroměstském náměstí spolu s fanoušky smutnil i Patrk Eliáš

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud