11. října 2011 • 11:32

Patrik Eliáš láskyplně mluví o dcerce Sophii: Je jako baletka

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - V ohrádce na hraní postává desetiměsíční Sophie, která se snaží přes horní kraj vykouknout ven. A její pyšný otec povídá: „Podívejte, je jako baletka. Jak pořád stojí na špičkách.“ U útočníka Patrika Eliáše v domě v East Orange v Newarku panuje rodinná idylka.



Není divu, že se život točí právě kolem dcerky, na kterou rodiče nedají dopustit. Těhotenství Petry Eliáš-Volákové, někdejší televizní moderátorky, neprobíhalo zrovna hladce.

S o to větší láskou teď oba o svoji ratolest pečují. „Je to nádhera, člověk má hlavně radost, když vidí, jaké dělá pokroky,“ vykládá Patrik Eliáš.

A vy pozorujete, jak se z nekompromisního hokejového tvrďáka stává rázem milující táta. Koncem loňského roku se mu život překopal naruby. Dřív si každý den po tréninku zdřímnul, teď už to nepřichází v úvahu, raději si hraje s malou.

„Ale v den utkání je režim stejný, odpoledne se pokaždé natáhnu. Celkově pak chodíme dřív spát, to je jasný,“ říká druhý nejproduktivnější český hokejista v historii NHL (816 bodů).

„Takže hlavně dřív, když byla malá a v noci moc nespala, jsem se těšil na cesty na venkovní zápasy. V devět jsem byl v posteli a vstal zase až v devět,“ přiznává Eliáš, jenž si vezme Sophii do náruče, aby fotografka deníku Sport mohla „pracovat“.

„Jen si je vyfoťte samotný, já nikde nemusím být vidět,“ řekne hokejistova manželka, ale přesto se svými nejbližšími na chvíli zapózuje. „Je to úžasná máma,“ vysekne jí okamžitě poklonu Patrik Eliáš.

Sophinka se směje spolu s tatínkem Patrikem Eliášem
Sophinka se směje spolu s tatínkem Patrikem Eliášem

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud