25. října 2011 • 04:00

Krasobruslařka Kovaříková o Novotném: Nemohla jsem vedle něj dýchat

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřili mezi nejlepší krasobruslařský pár světa, prosadili se mezi profesionály, vydělali slušné peníze. Jenže místo šťastného života po skončení kariéry přišel rozchod a hádky o majetek. Radka Kovaříková popsala, jak probíhal její rozchod s dlouholetým partnerem na ledě i manželem René Novotným.



Bývalá mistryně světa musela prožívat náročné období. Sama po dlouhé kariéře chtěla skoncovat se závody, usadit se a začít žít rodinný život.

"Žili jsme pět roků v Americe, kde jsme měli opravdu dobrou kariéru. Ale člověk musí vědět, kdy skončit. Já jsem to cítila zřetelně, ale René měl jiné představy a jiné vize. Nenašli jsme společnou řeč," vysvětluje Kovaříková v rozhovoru pro deník Aha!

Manžel se jí pokoušel nutit bruslit, dokonce chtěl, aby pokračovala v kariéře, i když otěhotní. "René chtěl pořád bruslit, já už ne. Domluvili jsme se, že skončíme, ale on trval na tom, abych musela bruslit, i když budu těhotná, co nejdéle to půjde. To jsem radikálně odmítla," popisuje Kovaříková.

Někdejší světová krasobruslařka se nakonec rozhodla pro radikální změnu. Se závodním ježděním přestala, s Novotným se před rokem a půl rozvedla a našla si nového partnera, se kterým má roční dceru Klárku.

"Už jsem vedle něj nemohla dýchat. On chtěl něco jiného než já. Neměli jsme děti, rovnoprávně jsme si měli rozdělit majetek, ale nakonec je to velký problém," vzpomíná 36 letá bývalá závodnice na dobu, kdy se rozhodla podat žádost o rozvod.

Novotný se totiž s rozchodem odmítal smířit. Nechtěl podepsat rozvodové papíry. vyměnil zámky u domu, který si společně postavili. Kovaříkovou také nutil, aby navštěvovala psychologa, když chtěla se závoděním skoncovat.

V roce 2005 se předvedli Kovaříková s Novotným i v Praze, to už jim to asi moc neklapalo
V roce 2005 se předvedli Kovaříková s Novotným i v Praze, to už jim to asi moc neklapalo

"René nechtěl na smírnou cestu přistoupit. Nechtěl se vzdát majetku, který se mnou nabyl. Nakonec jsme se rozvedli v době, kdy jsem byla těhotná, takže i to tomu napomohlo a bylo to rychlejší," prozradila Kovaříková v rozhovoru pro deník Aha!

Novotný dnes žije v domě u Brna, který společně s Kovaříkovou postavili. Dokonce u něj vyměnil zámky a odmítá se poloviny, kterou si jeho bývalá žena nárokuje, vzdát.

"Dva a půl roku čekám, až se vyjádří ohledně vypořádání. Samozřejmě mám nárok na půlku, naše angažmá vždy řešila jedna společná smlouva. Teď už jde o debatu mezi našimi právníky," popisuje Kovaříková.

S bývalým manželem a dlouholetým partnerem už nekomunikuje. "Nebavíme se spolu. Myslím, že se sám ještě snaží bruslit, ale jinak ho nevidím. A co slyším, neřeším," uzavírá Kovaříková, která se momentálně podílí na muzikálu na ledě Popelka.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud