26. ledna 2012 • 04:59

Vdova po Rachůnkovi: Šek od Karla (†32) nemocným dětem

Autor: Gabriela Peringerová
Vstoupit do diskuse
53
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jsou to více než čtyři měsíce, co reprezentační hokejista Karel Rachůnek (†32) s dalšími spoluhráči zahynul v troskách letadla v Jaroslavli. Včera ale zase na chvíli ožilo jeho dobré srdce. Aspoň obrazně. Vdova Kateřina (31) donesla na onkologii brněnské dětské nemocnice šek na 120 tisíc korun, které Karel ještě loni v létě pomáhal získat.



„Uspořádali jsme fotbalový zápas, ke kterému nastoupili známí hokejisté, fotbalisté, ale i osobnosti z kultury, herci a zpěváci. V následné dražbě se podařilo získat 675 tisíc korun. I Karel Rachůnek dal do dražby několik dresů a hokejek,“ řekl Blesku Petr Švancara, který Kateřinu Rachůnkovou na onkologii v Brně doprovodil.

Část peněz už získalo dětské oddělení zlínské nemocnice nebo ústav sociální péče na Velehradě. Přednosta brněnské kliniky dětské onkologie za částku, která představuje léčbu jednoho dítěte na dva dny nebo zaplacení třetiny nákladů na letní tábor pro onkologicky nemocné děti, děkoval.

„Vnímám váš dar jako něco neuvěřitelně lidského a moc si ho vážím,“ obrátil se Jaroslav Štěrba na Kateřinu Rachůnkovou, která zadržovala slzy dojetí.

„Ještě se z toho všeho dávám do kupy. Je to jedna z mých prvních akcí na veřejnosti. Jménem svého muže chci pomáhat těm, kteří to potřebují, i v dalších letech,“ slíbila prostřednictvím Blesku Kateřina.

Rachůnek měl s manželkou Kateřinou malou Kačenku a také syna Matýska
Rachůnek měl s manželkou Kateřinou malou Kačenku a také syna Matýska

V létě se proto diváci dočkají dalšího charitativního zápasu s dražbou pod názvem Slovácká benefice Karla Rachůnka.

Po prohlídce oddělení dětské onkologie si Kateřina vydechla. „Jsem ráda, že mám při tom všem neštěstí dvě zdravé děti,“ řekla máma tříletého Matýska a jedenapůlroční Kačenky.

Žena Karla Rachůnka Kateřina s dcerou KačenkouFoto Archiv rodiny

Vstoupit do diskuse
53
Články odjinud


Články odjinud