23. dubna 2012 • 15:30

Dluhy, drogy, prostitutky, blázinec. Tyson se zpovídal ve vlastní talk show

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zpověď, kterou nelze přehlédnout. Bývalý boxerský šampion a velký bouřlivák Mike Tyson rozjel ve sportovním důchodu další byznys. Minulý týden měla v Las Vegas premiéru jeho vlastní talk show ve stylu divadelní hry jménem „Nezpochybnitelná pravda“.



 Jde o dvouhodinové představení, kde je vedle nespoutané agrese, drog a sexuálních orgií popisován i nový život. Ten ztělesňuje proměna ve vegana a milujícího manžela.

Mike Tyson si 18. dubna stoupnul na pódium v divadelní hale komplexu MGM Grand v Las Vegas, kde vystupovali mimo jiné kouzelník David Copperfield či zpěvák Frank Sinatra.

Před 740 diváky, převážně ze světa showbusinessu, pak dvě hodiny vyprávěl o tom, jak jeho temný životní příběh ovlivňovali vzestupy a pády, vlastní démoni, drogy, sex a okolní podsvětí.

„Robin Givensová mě zneužila,“ zahlásil na adresu své první manželky. „Když jsem se s ním seznámil, netušil jsem, že jsem potkal ďábla,“ přidal pak hodnocení svého bývalého promotéra Dona Kinga.

Mike Tyson v redakci deníku SportFoto Jaroslav Legner (Sport)

Jde jen o zlomek z mixu zpovědi, talk show a divadelní hry, kterou nazval bývalý boxerský šampion v těžké váze „Nezpochybnitelná pravda“.

Stanice ESPN ji označila za statečnou sebereflexi, ale zároveň i jako další možnost prodat slavné jméno.

Už název je parafrází na titul „Nezpochybnitelného mistra světa“, což bylo oslovení, jež Tysonovi patřilo v letech 1987-1989.

Tehdy v ringu ničil soupeře a neměl konkurenci. Jenže právě sňatkem s Givensovou a počátkem spolupráce s Kingem se z něj stala neřízená střela.

Mimo svět provazů ho provázela pověst agresivní zrůdy, fetoval a v posteli se mu neustále střídaly prostitutky.

Měl image nejhoršího muže na planetě, jenž dostal přezdívku „Zvíře“. I přes luxusní výdělky v celkové výši 300 milionů dolarů (5,7 miliard korun) nasekal astronomické dluhy. Peníze utratil za drogy a život plný neřestí.

Proto Tyson spadl na dno, od nějž se více než deset let nedokázal odrazit a stal se ikonou špatných příkladů. „Je zázrak, že ještě žiju. Správně bych měl být už několikrát po smrti,“ tvrdí dnes 45letý bijec, jenž si nyní snaží před očima celého světa napravit reputaci.

V Las Vegas vystupuje před publikem v bílém saku jako spořádaný občan se smyslem pro humor. Vypráví o tom, že hledá odpuštění, vykoupení. I proto se stal veganem a zhubl skoro 50 kilo.

Tyson má za sebou i návštěvu PrahyFoto ČTK

Jeho soužití s manželkou Kiki a starost o sedm dětí vypadá idylicky. Právě choť mu navíc sepsala většinu scénáře, kterým baví, pohoršuje i šokuje.

„Byl jsem rád na morfiu, ale musel jsem si ho dávat fakt hodně, protože to v těle dlouho nezůstalo. K tomu patřil i kokain, marihuana, viagra. Byli to takoví moji malí přátelé. Přesně takhle jsem žil. Dnes jsem sice oblečený v kvádru. Jenže pod ním jsem pořád zvíře, které zkrotil život,“ popisuje za doprovodu orchestru Tyson v talk show, která by měla mít dalších šest opakování.

V rámci představení se řeč točí i kolem známého zápasu s Evanderem Holyfieldem z roku 1997, v němž Tyson ukousl soupeři kus ucha, byl diskvalifikován a přišel na čas o licenci.

Mike Tyson dostal od šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka dres se svou jmenovkouFoto Jaroslav Legner (Sport)

„Tehdy jsem byl na dně a poslali mě na psychiatrii. Do blázince. Byla tam malá starší paní, která vypadala jako Thelma ze Scooby Doo a zeptala se, za to tu jsem. Tak jsem jí řekl, že si o mě lidi myslí, že jsem blázen kvůli tomu, že jsem se v boji choval jako chlap, když mi soupeř pořád dával údery hlavou. Když nadšeně začala říkat: ó, vy jste byl v boji, vlilo mi to do žil život a cítil jsem se zase jako člověk.“

Vedle toho vyprávěl o tom, jak mu kariéru ovlivnila nečekaná porážka s Busterem Douglasem v Tokiu, když se více než na přípravu soustředil na drogy a japonské prostitutky.

Zmínil i to, jak byl v roce 2006 na hranici života a smrti kvůli kokainu a otevřeně hovořil i o svém dětství. Například scénku, jak jeho matka Lorna vychrstla po hádce lavor vařící vody, louhu a kávy na jednoho ze svých mnoha partnerů. O týden později ji s ním malý Mike opět viděl.

Surová zpověď za 99 dolarů (asi 1900 korun) odhaluje nové tváře bývalého bouřliváka, který hledá vnitřní klid.

VIDEO: Tyson budí neustálou pozornost



 

Mike Tyson v redakci deníku Sport
Mike Tyson v redakci deníku Sport


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud