8. května 2012 • 17:30

Vdova po Demitrovi o jeho konci v reprezentaci: Duše se loučila se životem

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na několik měsíců po hrozné tragédii, která jí změnila život naruby, se uzavřela před světem. Teď už může Mária Demitrová (34) o tragédii, jež jí vzala manžela, i mluvit. Své emoce a lásku k legendárnímu slovenskému hokejistovi Pavlu Demitrovi (†36), jenž zahynul s celým týmem Jaroslavle při letecké havárii vloni v září, vypsala také do sbírky básní.



"Zavolala mi to kamarádka," popisuje Majka v rozhovoru pro slovenský Nový čas první moment, kdy se o tragédii dozvěděla. "Nevěřila jsem, že se něco takového stalo. Nevěřila jsem, že je to Paľkovo letadlo," říká.

S krutým faktem se dlouho nemohla smířit. "Jsem člověk, kterému nejvíc pomáhá samota. Někdo jiný by možná vyhledával lidi a pomoc, u mě to fungovalo tak, že jsem se úplně stáhla a existovala jen pro děti. Chtěla jsem být mimo lidi a sama to celé začít zpracovávat," svěřila se Novému času.

"Nikdo nepomůže, to se nedá. Ten smutek a žal je jen ve vás. Doma jsem malovala a psala básně o Paľkovi," vypráví Maria.

"Pomáhali mi rodiče a Paľkova rodina. A děti mě spojovaly s realitou. Pro ně jsem musela žít," dodává žena, která nikdy nezapomene na moment, jak se její muž loučil v roce 2011 na domácím mistrovství světa se slovenským reprezentačním dresem.

Vdova po Demitrovi Majka Demitrová obdržela před utkáním růže
Vdova po Demitrovi Majka Demitrová obdržela před utkáním růže

Dojemná chvíle však pro ni získala ještě jinou symboliku. "Nikdy před tím neplakal na veřejnosti. Dnes si myslím, že tehdy plakala jeho duše, že odchází," vysvětluje Majka.

"Jsem přesvědčená – a přišla jsem na to až po tom neštěstí -, že to nebyl Paľko, ale jeho duše, která se loučila se životem. On si myslel, že se loučí s fanoušky, ale já mám pocit, že to bylo něco hlubšího," vyznává se vdova po jednom z nejlepších slovenských hokejistů v historii.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud