25. května 2012 • 05:05

První rozhovor s Kateřinou Rachůnkovou: S Karlem pořád mluvím

Autor: Tomáš Pokorný (Blesk)
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z trojice partnerek českých hokejistů, kteří zahynuli při letecké havárii v Jaroslavli, je prý nejsilnější. Kateřina (32), vdova po Karlu Rachůnkovi, nyní poprvé od tragédie poskytla rozhovor.



"Tyto měsíce jsou pro mě skutečně ještě více bolestné. Právě když všechno kvetlo a zelenalo se, tak byl Karel s námi. Teď si znovu uvědomuji, jak moc mi chybí," řekla Rachůnková pro Deník.

Její milovaný Karel hrál poslední sezony v Rusku, ona ale s dětmi trávila většinu času doma ve Zlíně. Na jaře bývala rodina znovu pohromadě...

Karel chtěl pomáhat

Rachůnková, které po Karlovi zbyl čtyřletý Matýsek a dvouletá Kačenka, nechala aspoň částečně nahlédnout do svého nitra u příležitosti chystané Slovácké benefice ve Starém Městě, charitativní akce, kterou založil právě její manžel a obětoval jí spoustu času.

"To je pravda. Až jsem mu kolikrát hubovala, že za námi přijede na skok, a pak pořád jezdí do Hradiště. Jenže on prostě chtěl pomáhat. Já jej i kvůli tomu měla ráda a vážila si ho. Proto to hubování bylo myšleno spíše z legrace," vzpomíná Rachůnková.

Manželku Karla Rachůnka museli podpírat
Manželku Karla Rachůnka museli podpírat

Ta už v zimě předávala šek brněnské onkologii jako výtěžek z loňského ročníku. "Když jsem tam viděla nemocné děti a slyšela od doktorů, že částka od Karla jim hodně pomůže, byla jsem na svého manžela znovu pyšná," řekla Rachůnková Deníku.

Blázen do Okresního přeboru

Na letošní benefici dorazí tým Houslic ze seriálu Okresní přebor, přesně, jak si Karel loni v létě přál. 

"On byl do toho seriálu blázen. Doma jsem mu to nahrávala a on si to v Rusku pouštěl i z internetu. Vždyť doma chodil v té modročervené čepici Houslic. Musím Houslicím poděkovat, že přijedou. Snad přijde hodně lidí a budou se bavit. A Karel se tam nahoře bude bavit určitě taky," věří Kateřina.

Kateřina Rachůnková předala spolu s Petrem Švancarou šek pro děti nemocné rakovinou Kateřina Rachůnková předala spolu s Petrem Švancarou šek pro děti nemocné rakovinouFoto Gabriela Peringerová

Rachůnková by se měla postarat o úvodní výkop zápasu. Do dražby půjdou i Karlovy hokejové relikvie a na benefici se podílejí i někteří fotbaloví reprezentanti v čele s Michalem Kadlecem.

I po smrti jsem na něho pyšná

"Všechno, co se teď děje a je spojované s Karlem, mě utvrzuje, že má dobré kamarády, kteří ho opravdu uznávají a mají ho rádi. Jsem na něj skutečně pyšná a při našich společných hovorech mu to určitě znovu řeknu," prozradila Rachůnková, že se svým milovaným Karlem stále v duchu mluví...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud