20. června 2012 • 12:25

Klausův mluvčí vrací úder: Bosáku, vem si kopačky a předveď se!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před nedávnem panovala po nepřesvědčivých výkonech českých fotbalistů ne zrovna přátelská atmosféra mezi některými fanoušky národního týmu a koučem Bílkem, respektive útočníkem Barošem. Teď se do fotbalového šílenství okolo probíhajícího mistrovství Evropy zapojili i nejvyšší představitelé státu v čele s prezidentem Václavem Klausem, kterému se nelíbil způsob moderování zápasu Polsko - Česko ze strany pracovníků České televize a jejich hostů.



Právě úřadující český prezident naposledy těžko skousával fakt, že fotbaloví odborníci i moderátor ve studiu České televize bez velkého zájmu přešli obrovskou šanci polského týmu v samotném závěru utkání, když míč z prázdné branky na  poslední chvíli vyhlavičkoval obránce Kadlec. (Češi porazili Polsko 1:0 a postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy)

"Čtvrt hodiny zápas komentovali ti největší experti a o všem mleli zprava zleva, co se v tom zápase odehrávalo, a tuhletu věc nezmínili, z čehož jsem byl naprosto šokován," řekl Klaus Radiožurnálu.

O nic pozadu nezůstal ani populární komentátor Jaromír Bosák, který na twitter napsal. "Sláva, máme dalšího experta. Václav Klaus se přihlásil o práci v našem studiu, začneme pomalu na lize v Příbrami a pak se uvidí."

Poslední polskou šanci zachaňoval Michal Kadlec.Foto EPA
Na pomoc hlavě státu tak přispěchal jako věrný podřízený i tiskový mluvčí Hradu Radim Ochvat, který se s populárním moderátorem také příliš nemazal.

"Pana Bosáka je přece ve studiu velká škoda. Měl by už taky jednou naleštit kopačky, navléci dres a jít pomoci našim, když už mluví trenérovi do složení sestavy a kritizuje jednotlivé hráče. Komentovat výroky tak vytříbeného moderátora, básníka a fotbalového experta na naši reprezentaci se asi nesluší. Důležité je, aby naši vyhráli. Takže chlapi, bojujte! Držíme Vám ve čtvrtfinále palce," uvedl Ochvat pro server Lidovky.cz.

Přestřelka mezi populárními osobnostmi baví tedy českou veřejnost dále, ten pravý souboj o semifinále evropského šampionátu, ve kterém si to Češi rozdají s Ronaldovým Portugalskem, však vypukne až zítra od 20:45.

David Limberský a Petr Čech se radují z výhry nad Polskem a postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy
David Limberský a Petr Čech se radují z výhry nad Polskem a postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud