Pavel Novotný
30. června 2012 • 04:59

Česku vládnou exmanželé: Rosol a Rosolová potěšili fanoušky

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Rosol se postaral o jedno z největší překvapení tenisové historie, když ve druhém kole vyřadil legendu bílého sportu Rafaela Nadala. Atletka Denisa Rosolová si veze z mistrovství  Evropy v Helsinkách stříbrnou medaili ze závodu na 400 metrů. Rosol - Rosolová, shoda jmen, řekneme si možná. Omyl!



Před pár měsíci by fanouškům, kteří sportovní klání nesledují zas až tak podrobněji, jména Rosol, Rosolová pravděpodobně moc neřekli.

Teď se skloňují ve všech pádech. A ne každý možná ví, že současná česká tenisová trojka a atletická medailová naděje pro blížící se olympijské hry v Londýně byli manželé.

Na konci roku 2008 si po roční známosti řekli své ANO, bohužel jejich manželství vydrželo jen do jara loňského roku, kdy se rozvedli. "Nebylo to nic tragického. Neměli jsme na sebe čas. Teď máme klid na svůj sport," řekl před časem Rosol.

Denisa Rosolová je půvabná atletkaFoto Michal Beránek Sport

A asi ani sám netušil, jak velkou bude mít pravdu. Kariéry obou sportovců letí pořádně nahoru.

Pětadvacetiletá atletka, která se dříve věnovala i poloviční distanci či skoku do dálky, o senzačním výkonu svého bývalého muže dobře ví.

"Zápas Lukáše jsem sledovala, ale už nás nic nespojuje, fandila jsem mu jako každému českému sportovci," řekla Denisa.

Lukáš Rosol si užívá nejúžasnější chvíle své dosavadní kariéry. Právě porazil Rafaela Nadala ve druhém kole své wimbledonské premiéryFoto EPA
Že její čerstvá stříbrná medaile není jen výkřikem do tmy, potvrzuje titul z minulého roku, kdy se v Paříži stala halovou mistryní Evropy.

O dost těžší situaci potvrdit, že šokující výhra nad Nadalem, kterou některá zahraniční média označila nejen za největší překvapení v historii Wimbledonu, ale dokonce celé historie tenisu, nebyla jen shodou náhod, měl rodák z Brna.

Proti německému tenistovi Kohlschreiberovi se mu na fantastický výkon s Nadalem navázat nepodařilo a vypadl jasně 0:3 na sety.

Denisa Rosolová si doběhla pro čtvrté místo (archivní foto)Foto Barbora Reichová (Sport)


Lukáš Rosol si užívá nejúžasnější chvíle své dosavadní kariéry. Právě porazil Rafaela Nadala ve druhém kole své wimbledonské premiéry
Lukáš Rosol si užívá nejúžasnější chvíle své dosavadní kariéry. Právě porazil Rafaela Nadala ve druhém kole své wimbledonské premiéry


Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud