10. července 2012 • 18:55

Dojemné triumfy tenisových hvězd. Vítězit jim pomáhají děti

Autor: pan, mt
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTO | Na své rodiče shlížejí z míst, kam se obyčejný smrtelník nemá šanci dostat. Z loží na wimbledonském centrkurtu nebo přímo na dvorci. Tam všude se malí caparti slavných rodičů mohou dostat. Naposledy obdivovali diváci spontánní radost Federerových dvojčátek, které s neopakovatelným nadšením držely palce svému slavnému tatínkovi.



"Dcery mají na můj život veliký vliv. Mé hře pomohly více než cokoliv jiného, proto hraji jeden z nejlepších tenisů svého života," řekl po svém sedmém wimbledonském triumfu fenomenální Švýcar.

A pod jeho vyjádření by se jistě podepsaly i další velké osobnosti světového tenisu.

Nutno říct, že mezi profesionály moc rodičů není. Mezi vzácné případy patří Belgičanka a bývalá světová jednička Kim Clijstersová.

"Být dobrou matkou je moje priorita. Jsem šťastná, že se mi daří propojit profesionální tenis s mateřstvím. Rodina mě podporuje a já udělám vše proto, aby můj muž i dcerka byli šťatní," řekla v jednom z rozhovorů Belgičanka.

Clijstersová se svojí malou dcerkou pózovla při vyhlášení US Open 2011Foto www.profimedia.cz

Sympatická devětadvacetiletá tenistka se po mateřské dovolené vrátila v excelentním stylu. Stihla se nejen znovu probít na pozici světové jedničky, ale i vyhrát v roce 2009 US Open, kde také vznikly kouzelné fotky s její dcerkou.

VIDEO: Kim Clijstersová po vítězství na US Open

Další bývalá světová jednička Lindsay Davenportová ve dvouhře i čtyřhře doma pečuje o dnes už pětiletého synka. Američanka stihla k svým třem grandslamovým titulům přidat i olympijské zlato z  Atlanty.

Andrew Agassi má se Steffi Grafovou syna Jadena GilaFoto www.profimedia.cz

Není v tenise sledovanějšího páru než Agassi - Gráfová. Legendy světového tenisu získaly dohromady 20 grandslamových titulů ve dvouhře, doma se starají o sedmiletou dceru Jaz Elle a o dva roky staršího syna Jadena Gila.

Hned tři holky má doma další bývalá světová jednička a hvězda australského tenisu Lleyton Hewitt. Na Vánoce roku 2003 se zasnoubil s Kim Clijstersovou, o deset měsíců později však svatbu zrušili.

VIDEO: Dcery Rogera Federera sledují finále Wimbledonu

Jako vánoční strom o ozdoby očesává Roger Federer o rekordy další bývalou světovou jedničku a sedminásobného wimbledonského krále Pete Samprase.

Pistol Pete ale už má zcela jiné starosti. S manželkou a bývalou herečkou Bridgette Wilson se stará o desetiletého syna Christina Charlese a tři roky mladšího Ryana.

Táta Federer vyhrál svůj sedmý wimbledonský titulFoto ČTK

A Češi? Dcera Petra Kordy Jessica si získává čím dál tím větší popularitu na golfových greenech, s manželkou a bývalou tenistkou Reginou Rajchrtovou se vítěz Australian Open z roku 1998 stará ještě o další dceru Nelly Ann a syna Sebastiana.

Pět dcer má doma i další legenda bílého sportu Ivan Lendl, o dvojčata -  Elisabeth Hany a Marka Vilémaa, se stará i Hana Mandlíková.

Nezapomenutelná fotografie s US Open v podání Kim Clijstersové a její dcerk
Nezapomenutelná fotografie s US Open v podání Kim Clijstersové a její dcerk

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud