21. května 2010 • 12:01

Nejkrásnější česká fanynka chválí i po prohře

Autor: Blesk Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na mohutnou podporu stovek českých fanoušků se při včerejším čtvrtfi nále mistrovství světa s Finskem (skončilo po uzávěrce) mohl opět spolehnout český tým. V hledišti Lanxess Areny v Kolíně nad Rýnem znovu nechyběla ani nejkrásnější z fanynek – manželka útočníka Jakuba Klepiše Tereza (26).



Rozhovor
Na hokejovém mistrovství světa spolu už od pondělí bydlí na hotelovém pokoji a mají dost času probrat vše, co se v Německu děje. Tereza Klepiš s Innou Puhajkovou se baví o svých partnerech, o nákupech, ale i o životě v ruském Omsku, kde se starají o své hokejové partnery.

Když dojde na hokej, jak se s Innou bavíte?
„Někdy se třeba trochu hádáme. (smích) Spíš jen tak handrkujeme. Když nevíme, kdy a s kým budeme hrát další zápas, spekulujeme o tom. Ale abychom se dohadovaly, jak naši chlapi hráli, to ne.“ (smích)

Jste spolu v kontaktu i v Rusku, kde vaši partneři hrají za stejný klub?
„Jsme sousedé, takže se vídáme. Je tam pořád minus třicet, takže se tam toho moc dělat nedá.“

Jaký je život s hokejistou?
„V něčem jednoduchý, v něčem těžký. Jsme s Kubou devět let, tak víme, co od sebe čekat. Neberu to, jako že jsem s hokejistou, beru to tak, že jsem s Jakubem.“

K vítězství hnala reprezentanty nejen pokřiky a potleskem, ale vzývala ho i růžencem. Od doby, co ho nosí na krku, tým neprohrál...

Na tribunu se Tereza Klepiš posadila tradičně vedle Inny Puhajkové, přítelkyně Jaromíra Jágra, se kterou se znají z ruského Omsku, kde oba útočníci hrají. Obě už společně sledovaly předchozí vítězné duely s Lotyšskem a Kanadou.

„Před utkáním s Lotyšskem jsem si na krk pověsila růženec a zatím pořád vyhráváme. Nechci nic pokazit, takže ho mám zase,“ povídala před zápasem.

„Dostali jsme se do čtvrtfi nále a věřím, že ho budu mít až do neděle, kdy se hraje fi nále,“ doufala brunetka s modrýma očima.

Utkání s Innou tradičně prožívaly. Tleskaly, skandovaly, zatínaly pěsti. „Někdy klukům i vynadáme, co na tom ledě dělají, ale pak je stejně pochválíme,“ vyprávěla Klepiš.

Zná však recept, jak nervozitu zahnat. „Je to tu hektické, tak to překonávám jednoduše. Dám si čokoládu a hned je to lepší. Včera jsem si pro jednu musela zajít až v deset večer,“ přiznala se smíchem Tereza, oděná do národního dresu s Klepišovým číslem 20.

„Je to Kubův předělaný dres. Jsem tak trochu prcek, tak jsem si ho musela nechat upravit, aby na mně nevlál.“

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud