Jan Jaroch
24. ledna 2013 • 04:30

Navrátilová: Pozvánka od Kaderky nepřišla, ale nejsem překvapená

Autor: Jan Jaroch, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devětkrát v kariéře vyhrála ve dvouhře Martina Navrátilová legendární Wimbledon. Celkem si připsala osmnáct grandslamových titulů. Teď jen smutně přihlíží trápení své nástupkyně Petry Kvitové, která již několik měsíců hledá ztracenou formu. „Dojdu za ní, zkusím jí poradit, ona se sama od sebe nezeptá,“ říká rodačka z Prahy.



Martina Navrátilová se v rozhovoru pro deník Sport rozpovídala nejen o zmaru světové osmičky v zápase druhého kola s domácí Robsonovou, ale i o svých pocitech během listopadových finále ve Fed Cupu i Davisově poháru.

Zklamání z výkonu fulnecké rodačky v utkání proti domácí naději však bylo na české legendě patrné.


„Za stavu 5:5 ve třetím setu se Petra skoro rozbrečela. Přitom dřív objímala tlak i atmosféru, uměla taková utkání hrát. Petra je citlivka a asi jí to vadilo. Ale stejně má být připravená, měla by očekávat. Hráčky už jsou dneska moc dobré na to, aby vám zápas odevzdaly,“ říká Navrátilová.

Laura Robsonová dokázala Petru Kvitovou dostat na kolenaFoto EPA

Pro wimbledonskou vítězku z roku 2011 však radu má. „Musí zlepšit pohyb. Je velká holka, pro ni je těžší se dobře hýbat. Zdálo se mi, že byla před pár lety rychlejší. Na téhle úrovni musí být prostě rychlejší, jinak nemá šanci,“ má jasno šestapadesátiletá komentátorka kanálu Tennis Channel.


Navrátilová zavzpomínala i na listopadové senzační úspěchy ve Fed Cupu a Davisově poháru. „Nepřekvapily mě, ale udělaly na mě velký dojem. Nejdřív holky, pak kluci. Úplně jsem se rozbrečela, když Radek vyhrál. Byl to pro něj zápas života. Fantastický,“ říká.

Už jiné pocity má tenisová legenda spojené s předsedou Českého tenisového svazu Ivo Kaderkou. „Pozvánku? Pro mě? Nepřišlo nic. Ale nebyla jsem překvapená. Ale nechci o tom mluvit. Pozvánku jsem prostě nedostala,“ nechce se k celé události blíže vracet šampionka.

ROZHOVOR S MARTINOU NAVRÁTILOVOU ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Gratulace vítězce. Česká jednička Petra Kvitová a její přemožitelka Laura Robsonová
Gratulace vítězce. Česká jednička Petra Kvitová a její přemožitelka Laura Robsonová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud