25. ledna 2013 • 09:12

Hradecká s Čermákem jsou ve finále v mixu, Siniaková v juniorkách

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté Lucie Hradecká s Františkem Čermákem postoupili do finále smíšené čtyřhry na Australian Open. O titul bude v Melbourne premiérově hrát rovněž šestnáctiletá Kateřina Siniaková ve dvouhře juniorek. Ženskou čtyřhru ovládla v Austrálii dvojice Erraniová - Vinciová.



Erraniová s Vinciovou ovládly z posledních čtyř grandslamových turnajů tři. Před Australian Open se radovaly na pařížském Roland Garros i na US Open. "Je to pro nás výjimečné a jsme nadšené, že jsme to dokázaly," řekla Erraniová při slavnostním vyhlášení.

"Nejspíš jste si přály jiné vítězky, tak pardon, ale holky hrály skvěle," ocenila Vinciová výkon Dellacquaové i šestnáctileté Bartyové. Ve finále Italky zaváhaly jen v koncovce druhé sady, kterou jim domácí hráčky za podpory fanoušků sebraly. Bartyová s Dellacquaovou ještě vzaly Erraniové s Vinciovou v první hře rozhodující sady podání, ale pak už favoritky na dvorci dominovaly.

"Mám za sebou nejkrásnější týden kariéry," řekla přes prohru spokojená Bartyová, která je spolu s Dellacquaovou v nominaci Australanek na utkání prvního kola Fed Cupu proti Češkám. Zápas se hraje za čtrnáct dnů v Ostravě.

Hradecká s Čermákem porazili v semifinále krajanku Květu Peschkeovou s Polákem Marcinem Matkowským 3:6, 7:5 a 10:7 v super tie-breaku. Ve finále se v neděli střetnou s australskou dvojicí Jarmila Gajdošová, Matthew Ebden.

Ve finále mixu naposledy hrál na Australian Open Jaroslav Levinský, ale s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou v roce 2010 prohráli. Posledním českým vítězem v Melbourne je Cyril Suk, který vyhrál s Američankou Gigi Fernandezovou před 19 lety.

Druhá nasazená Siniaková potvrdila roli favoritky a v semifinále zdolala Estonku Anett Kontaveitovou jasně 6:2 a 6:3. Ve finále se střetne s Chorvatkou Anou Konjuhovou, s kterou loni prohrála ve finále prestižního Orange Bowlu. Titul v juniorkách na Australian Open naposledy z Češek získala v roce 2010 Karolína Plíšková a před ní dvakrát Barbora Záhlavová-Strýcová (2002 a 2003).

Ženy:

Čtyřhra - finále:

Erraniová, Vinciová (1-It.) - Bartyová, Dellacquaová (Austr.) 6:2, 3:6, 6:2.

Smíšená čtyřhra - semifinále:

Hradecká, Čermák (ČR) - Peschkeová, Matkowski (ČR/Pol.) 3:6, 7:5, 10:7,
Gajdošová, Ebden (Austr.) - Švedovová, Istomin (Kaz./Uzb.) 7:5, 7:6 (7:5).

Juniorky:

Dvouhra - semifinále:

Siniaková (2-ČR) - Kontaveitová (10-Est.) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud