Pavel Novotný
25. ledna 2016 • 09:45

Výhra nad Strýcovou? Nezájem! Jak hrál Denver? ptala se Azarenková

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

2014, 2015, 2016... Za poslední tři ročníky na Australian Open našla Barbora Strýcová jen jednu přemožitelku. Pokaždé to však byla bývalá světová jednička Viktoria Azarenková. A povedlo se jí to i letos. Více než osmifinálová výhra nad Češkou (6:2, 6:4) však dvojnásobnou grandslamovou vítězku zajímal výsledek z amerického fotbalu.



Barbora Strýcová může být se svým působením na Australian Open maximálně spokojená. V Melbourne došla do osmifinále, tam už však nestačila na dvojnásobnou vítězku turnaje Viktorii Azarenkovou. Bělorusce podlehla za 88 minut 2:6, 4:6 a na turnaji končí.

Aboslutní spokojenost však rodačce z Minsku zajistilo až něco jiného. "Prosím, nevíte někdo, jak hráli Denver Broncos?" ptala se bezprostředně po utkání na výsledek svého oblíbeného týmu hrajícího americký fotbal Azarenková.

Když uslyšela, že její borci v utkání proti New England Patriots uspěli a zahrají si o Super Bowl, zajásala. "Yes," vyhrkla šestadvacetiletá tenistka a zvedla ruce nad hlavu. "Jsem tak šťastná," dodala překvapivě. 

Bez ohledu na svoji soupeřku pokračovala. "Celá ráno jsem byla tak nervózní, že jsem ten zápas nemohla vidět. Jak víte, jsem sportovní fanatik, takže dobře rozumím tomu, jak s vámi nervozita dokáže cvičit," dodala.

"Z čeho máte větší radost? Z vítězství nad Strýcovou, nebo z výhry svého týmu NFL?" ptala se Azarenkové moderátorka přímo na kurtu. "Z obou dvou," snažila se vybruslit z celé situace vítězka.

VIDEO: Azarenková slavila výhru svého oblíbeného týmu v NFL

VŠE O AUSTRALIAN OPEN ČTĚTE ZDE>>>

Dvojnásobná šampionka Australian Open již v minulosti svoji oddanost americkému fotbalu ukázala.  "Mým snem je zúčastnit se finálového utkání Super Bowlu, nemohu se dočkat," pokračovala ve svém vyznání k americkému fotbalu tenistka.

Azarenková po řadě zdravotních problémů, které jí provázely v uplynulých dvou sezonách, znovu hodlá zaútočit na nejvyšší příčky. V současné době jí patří až šestnáctá pozice, výbornou formu však prokázala už na úvodním turnaje v Brisbane, kde celý turnaj s drtivou převahou vyhrála. Neztratila ani set, nejvíce přišla v sadě o tři gamy.

Naprosto suverénně si počíná i na probíhajícím Australian Open. Za čtyři odehrané zápasy, ve kterých vyhrála všech osm setů, ztratila do této doby jedenáct her.  Nic na tom nezměnila ani pražská rodačka, která ve třetím kole vyřadila světovou trojku Garbiňe Muguruzaovou.

Pak se však Azarenková rozpovídala i o utkání se Strýcovou. "Je to těžká soupeřka, jsem šťastná, že jdu dál. Hrála jsem chytře, agresivně, využila své šance a udržela si potřebný klid," vypočítala. "Možná si příští rok zahrajeme spolu ve čtvrtfinále," glosovala s úsměvem fakt, že v roce 2014 vyřadila Strýcovou ve druhém kole a loni ve třetím.

Azarenkovou čeká v boji o semifinále světová šestka Angelique Kerberová, která si poradila s krajankou Beckovou.

Barbora Strýcová gratuluje k postupu Viktorii Azarenkové
Barbora Strýcová gratuluje k postupu Viktorii Azarenkové

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud