22. ledna 2018 • 16:26

České noční drama: Ďábelské prasátko, klidná Plíšková a šílící Strýcová

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bylo drama jako řemen! Téměř dvě a tři čtvrtě hodiny dřely na kurtu v osmifinále Australian české tenistky Barbora Strýcová a Karolína Plíšková. O vítězce se nakonec rozhodovalo ve třetím setu ve chvíli, kdy v Melbourne bylo už po půl druhé místního času. Slavit postup do čtvrtfinále mohla Karolína Plíšková, která svou krajanku zdolala 6:7, 6:3 a 6:2.



Vše bylo navíc okořeněno faktem, že obě fedcupové parťačky nemají zrovna ideální vztahy poté, co si před sezonou prohodily trenéry.

Barbora Strýcová duel s Karolínou Plíškovou hodně prožívala
Barbora Strýcová duel s Karolínou Plíškovou hodně prožívala

Podle očekávání duel navenek více prožívala Barbora Strýcová , která divoce řvala a slavila každý bod, první set pak získala v tie breaku i díky nevídanému prasátku…

Strýcová bavila i svými grimasami při sledování jestřábího oka nebo emotivním výstupem v závěru třetího setu, kdy pomalu ztrácela šanci duel proti rivalce ještě zvrátit. Karolína Plíšková si naopak dokráčela pro triumf s ledovým klidem...

"První set byl hodně vyrovnaný a vzal mi hodně energie. Nehrála jsem svůj tenis a musela se zlepšit a hrát důrazněji, což se mi od druhého dařilo. Soustředila jsem se na svůj servis a získala na úvod druhé sady pár rychlých brejků, což mi pomohlo. Myslím, že druhý a třetí set už jsem hrála fajn," řekla Plíšková na kurtu.

I poražená Strýcová přijala porážku sportovně.  "Těžké to bylo celý zápas. I v prvním setu, věděla jsem, že jinak to s Karolínou nejde, nejde to tam nahazovat a čekat, že udělá chybu. To se nestane, to by mě vystřílela za hodinu. Chyba byla ta, že ve druhém setu jsem měla na začátku nějaké šance, znova jsem se dostala z 1:4 na 3:4. Šance jsem ale zahrála spíš komplikovaně než jednoduše. Ve třetím setu jsem úplně přestala servírovat. Já začala podávat hůř a ona mnohem líp," hodnotila utkání pro web Tenisový svět plzeňská rodačka.

Karolínu Plíškovou čeká ve čtvrtfinále souboj se světovou jedničkou Simone Halepovou. Naposledy se střetly loni v semifinále French Open a česká tenistka prohrála na antuce ve třech setech. "To bylo těsné. A na tomhle povrchu mám šanci, hraju lépe, dobře podávám," věří Plíšková.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud