25. ledna 2018 • 15:30

Takhle Hlaváčková přišla o semifinále: Parťák jí ukradl smeč a zničil mečbol!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevěděla, jestli se má smát, nebo brečet. Česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková si mohla na grandslamovém Australian Open po vypadnutí ve čtvrtfinále ženského deblu spravit náladu aspoň ve smíšené čtyřhře. S Edouardem Rogerem-Vasselinem byla jeden míček od postupu do semifinále. Vlastně blíž než jeden míček, tohle prostě nešlo zkazit. Jenže pak přišla naprosto nevídaná souhra chamtivosti jejího parťáka a neuvěřitelné smůly, která způsobila, že česko-francouzský pár mečbol nevyužil a duel proti rusko-brazilské dvojici Makarovová, Soares i kvůli tomu nakonec prohrál.



Tenhle moment možná vstoupí do tenisových dějin jako nejbizarněji zazděný mečbol a zápas v historii. Andrea Sestini Hlaváčková s francouzským parťákem Edouardem Rogerem-Vasselinem dokázali ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry proti třetímu nasazenému páru Jelena Makarovová, Bruno Soares srovnat na 1:1 na sety a v super tie-breaku se za stavu 9:8 dopracovali k prvnímu mečbolu. A pak to přišlo...

Zatímco Roger-Vasselin se kiksu ještě smál, Andrea Hlaváčková vypadala hodně naštvaně
Zatímco Roger-Vasselin se kiksu ještě smál, Andrea Hlaváčková vypadala hodně naštvaně

První smeč Hlaváčkové dokázali soupeři ještě odvrátit, ale opět jen do míst, kde už čekala česká tenistka, aby definitivně ukončila zápas. Jenže v tu chvíli se před ní hladově nacpal její kolega a míček na druhou stranu sítě zabil on. Jeho necitlivá akce se ovšem vymkla z rukou - a to doslova.

Hlaváčkové totiž při svém úderu vyrazil z ruky raketu, která se odrazila od země a vletěla do sítě. To vše ještě ve chvíli, kdy míček po odrazu od kurtu letěl směrem k hledišti a Brazilec Soares by ho v životě nemohl vrátit zpět.

Jenže podle pravidel míček byl stále hratelný, a ve chvíli, kdy se raketa české tenistky dotkla sítě, znamenalo to bod pro soupeře a vyrovnání na 9:9.

Hlaváčková s Rogerem-Vasselinem si pak sice ještě vypracovali dva mečboly, ale ani jeden opět neproměnili a nakonec prohráli 11:13. Hodně hořký konec na turnaji...

Česká hráčka se na svého spoluhráče dívala hodně zle už v momentě, kdy nevídaným způsobem pohřbil nalitou smeč. Viník pak sdílel video celé situace na sociální síti. „Viděli jste někdo někdy něco takového,“ ptal se Roger-Vasselin na Twitteru s nechápavým smajlíkem držícím se za hlavu.

Od spoluhráčky se mu dostalo hodně rozpočité odpovědi. „Nemůžu se rozhodnout, jestli se tomuhle mám smát, nebo brečet. Ještě chvilku nad tím budu přemýšlet,“ vzkázala jen Hlaváčková. Kdo ví, jestli s Francouzem nehrála naposledy...

Sestini Hlaváčková: Cíle před novou sezonou jsou nejvyšší
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud