24. ledna 2022 • 10:11

Navrátilová tvrdě o Australian Open: Zbabělci. Nechají si diktovat od Číňanů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární Martina Navrátilová zkritizovala organizátory Australian Open za to, že zakázali fanouškům trička na podporu čínské tenistky Pcheng Šuaj. Jejich postup označila za zbabělý.



O osud Pcheng Šuaj se začala světová tenisová komunita výrazně zajímat v listopadu poté, co bývalá světová jednička ve čtyřhře a dvojnásobná grandslamová vítězka na sociálních sítích obvinila bývalého vlivného funkcionáře Čang Kao-lima ze sexuálního napadení.

Příspěvek byl následně smazán a tenistka se poté téměř tři týdny neobjevila na veřejnosti. Hráčka pak vše označila za nedorozumění, ale organizace WTA opakovaně vyjádřila obavy o její bezpečí a pozastavila konání letošních turnajů v Číně.

Na probíhajícím Australian Open chtělo několik fanoušků podpořit čínskou hráčku tričky s nápisem „Kde je Pcheng Šuaj“, ale ochranka spolu s policií jim v tom zabránila. Organizátoři následně uvedli, že šlo o politický slogan, které jsou na turnaji zakázané.

Proti tomu se pětašedesátiletá Navrátilová ohradila. „Podle mě to je velmi, velmi zbabělé,“ řekla v rozhovoru pro Tennis Channel. „Myslím, že to je špatně. Není to politický slogan, týká se lidských práv,“ uvedla. „Australský svaz to prostě vzdal a nechá si od Číňanů diktovat, co se na jeho grandslamu může dělat. Jsou to slaboši,“ přidala osmnáctinásobná grandslamová vítězka.

Tenistka obvinila vicepremiéra Číny, poté načas zmizela. Jak je to s ní teď?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud