16. dubna 2011 • 18:00

Chtěla jsem přinést bod, smutní Strýcová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

eské tenistky hrají v semifinále Fed Cupu v Charleroi s Belgií po prvním dnu nerozhodně 1:1. Po úvodní výhře Petry Kvitové nad Kirsten Flipkensovou prohrála Barbora Záhlavová-Strýcová s domácí jedničkou Yaninou Wickmayerovou dvakrát 4:6.



První set byl dlouho vyrovnaný. V pátém gamu sice Záhlavová-Strýcová sebrala soupeřce podání, vzápětí ale neudržela vlastní servis a Wickmayerová vyrovnala. "Je to škoda, kdyby výhodu využila, dostala by se soupeřce pod kůži a Wickmayerová by o sobě začala pochybovat," řekl kapitán Petr Pála.

Osudnou se poté české tenistce stala dvojchyba za stavu 4:5, jež znamenala zisk úvodní sady pro Wickamyerovou, která je při absenci Kim Clijstersové kvůli zranění belgickou jedničkou.


Druhý set měl téměř totožný průběh. Za stavu 4:5 při vlastním podání Záhlavová-Strýcová odvrátila dva mečboly, třetí už ale Wickmayerová využila a zápas ukončila. "Cítila jsem tlak, protože dobře returnovala. Bylo to hop, nebo trop. Šla jsem na síť, Yanina mě prohodila a byl konec," řekla česká tenistka v televizním rozhovoru po zápase.

"Je to škoda, chtěla jsem do šatny přinést bod, ale aspoň jsem ji hodinu a půl na kurtu potrápila," uvedla Záhlavová-Strýcová před nedělním soubojem týmových jedniček mezi Wickmayerovou a Kvitovou. Do druhé dvouhry je pak nahlášena Flipkensová se Záhlavovou-Strýcovou, nominaci však kapitáni můžou změnit.

Wickmayerová po zápase připustila, že navzdory výhře ve dvou setech byl zápas s českou dvojkou velmi těžký. "Dobře servírovala a vrátila spoustu míčů. Ale byl to bod, který jsem musel získat. Takhle jsou naše šance vyrovnané," uvedla.

V neděli se v souboji týmových jedniček utká Wickmayeroá s Kvitovou. Do druhé dvouhry je pak nahlášena Flipkensová se Záhlavovou-Strýcovou, nominaci však kapitáni mohou změnit.

Wickmayerová podává proti Strýcové
Wickmayerová podává proti Strýcové



Belgické jedničce reálně hrozí, že bude muset během víkendu nastoupit ve třech zápasech. Přestože se po kurtu pohybovala se zabandážovaným kolenem, problém v tom nevidí.

"Cítím se velmi dobře. Mohla jsem klidně hrát i tři sety a nebyl by v tom problém. Fyzicky není ani problém, abych nastoupila do nedělní čtyřhry," řekla Wickmayerová po svém devátém vítězném zápase ve Fed Cupu.

Do závěrečné čtyřhry přitom s belgickou jedničkou počítá i kapitánka týmu Sabine Appelmansová. Belgie totiž nemá, na rozdíl od Česka, typický deblový pár.

V českém týmu tuto roli plní Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová. "Typický pár sice nemáme, ale Yanina čtyřhru nedávno hrála a dosáhla super výsledku. Kirsten může hrát čtyřhru taky velmi slušně," dodala belgická kapitánka.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud