18. dubna 2011 • 10:11

Hubatá Strýcová je za hrdinku, zařídila finále

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrála oba singly, byla rozhozená, plakala. Přesto v sobě našla odvahu i drzost, a za pár minut si stoupla na kurt znovu. Barbora Strýcová překonala málem osudové zaváhání a v závěrečné čtyřhře s Ivetou Benešovou proti Belgičankám uspěla. "Podařilo se mi rychle zapomenout," vykládala šťastná hráčka po napínavém duelu, na jehož konci slaví české tenistky historický postup do finále Fed Cupu.



Víkend Barbory Strýcové připomínal pořádně rozkymácenou houpačku. V sobotu proti belgické jedničce Wickmayerové  bojovala statečně, ale nestačilo to. V nedělním duelu proti Flipkensové, až 106. hráčce žebříčku, úplně propadla.

Brečela, nadávala, vztekala se. "Bára na Belgičanku nenašla zbraň, kupila chybu za chybou. Vůbec se jí nadařilo," ohodnotila výkon české reprezentantky ve studiu ČT tenisová expertka Denisa Chládková.



Po dvou prohraných singlech, které mohly českému týmu zavřít cestu do finále, by se většina tenistek sesypala. Ne tak Strýcová. Ta nikdy nic nevzdá, zarputile jde do každého míčku. Proto na okruhu vyhrává tolik třísetových nerváků. A proto se nebála doslova za pár minut po bolestivé porážce jít znovu na kurt do rozhodující čtyřhry.

"Pocity to nebyly hezký, ale musela jsem rychle zapomenout. Potřebovaly jsme udělat ten třetí bod, hodně mi pomohla Iveta. Za ta léta už ví, co mi má říct. Vyburcovala mě, abych hrála líp než v singlu," ocenila pomoc své tradiční deblové parťačky Benešové.

S ní pak na dvorci ožila, udivovala především přesnou hrou na síti. "Dala se dohromady za deset minut. Pak byla nabuzená, hrála skvěle," ocenil výkon Strýcové Petr Pála. "Někdy není špatné, když prohraje singla a jde rovnou na čtyřhru. Většinou je ve čtyřhře lepší," vysvětlil svůj tah nehrající kapitán týmu.

Barbora Záhlavová - Strýcová nejdřív v Belgii prohrála obě dvouhry, pak se zmátořila a ve čtyřhře s Ivetou Benešovou vydřela rozhodující bod
Barbora Záhlavová - Strýcová nejdřív v Belgii prohrála obě dvouhry, pak se zmátořila a ve čtyřhře s Ivetou Benešovou vydřela rozhodující bod

Jeho rozhodnutí vsadit na zkušenou, sehranou dvojici se mu vyplatilo. Wickmayerovou s Flipkensovou Češky za hodinu a deset minut vyprovodily z kurtu a po 23 letech slaví postup do finále Fed Cupu.

"Říkal jsem už před utkáním, že budu úplně v pohodě, když to bude 2-2 a půjdeme do rozhodující čtyřhry, kde jsem věřil, že jsme určitě lepší," přiznal šťastný Pála.

Slzy smutku a bezradonosti se tak změnily v slzy dojetí a radosti. "Za stavu 40:0 v posledním gamu mi blesklo hlavou, že tohle bude pro Česko první finále. A to je úspěch, ne?" ptala se v euforii Strýcová. "Je! Užijeme si to," odpověděla jí Benešová, než odešly s ostatními hráčkami slavit historický triumf.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud