8. února 2016 • 04:40

Češky je rozplakaly! Rumunka nemohla po porážce ani mluvit

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco české tenistky mohly spustit radostný povyk a v tradičním kolečku slavit postup, jejich rumunské soupeřky jen těžko potlačovaly zklamání. V prvním kole Fed Cupu padly až v rozhodující čtyřhře a třeba Andreea Mituová se na tiskové konferenci rozbrečela natolik, že nemohla ani odpovídat novinářům.



Rumunky si poprvé zahrály ve Světové skupině Fed Cupu a byly jen jednu výhru od překvapujícího postupu, když po výhře Simony Halepové nad Petrou Kvitovou vedly 2:1. Jenže Karolína Plíšková nejdříve sama a pak s Barborou Strýcovou svoji misi zvládla skvěle a obhájkyně titulu duel dokázaly otočit.

Rumunské tenistky prohru v rozhodující čtyřhře oplakaly
Rumunské tenistky prohru v rozhodující čtyřhře oplakaly

„Za tu porážku jsem zodpovědná já,“ hlesla na tiskové konferenci Andreea Mituová a rozbrečela se na celé kolo, takže na další otázky už nebyla schopná odpovídat. „Děvčata si myslí, že porážka jde za nimi a že zklamaly, ale to není pravda. Řekla jsem jim v šatně, že musí být hrdé na to, co dosáhly,“ podpořila ale své svěřenkyně nehrající kapitánka Alina Tecșorová.

V průběhu čtyřhry se dokonce spekulovalo, jestli se Rumunky nepohádaly, když nenastoupila ani světová trojka Simona Halepová ani Monica Niculescuová. „Pro Simonu by bylo těžké nastoupit. A Monica není v pořádku fyzicky,“ prohlásila ale trenérka s tím, že nominovala to nejlepší, co mohla.

„Tenhle kopanec do zadku nás může posunout hodně vpřed. Potřebujeme důslednost, trpělivost a větší sebedůvěru,“ dodala Tecșorová. „Věděly jsme, že to bude těžké, i když Plíšková byla unavená. Daly jsme do toho všechno, ale byly prostě moc dobré,“ konstatovala druhá hráčka z rumunského dua Raluca Olaruová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud