21. dubna 2017 • 18:34

Vondroušová do akce! Za Česko si zahraje už v sedmnácti letech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS FED CUPU | Sedmnáctiletá Markéta Vondroušová zahájí duelem s Coco Vandewegheovou semifinále tenisového Fed Cupu v USA. K druhé sobotní dvouhře nastoupí v Tampě Kateřina Siniaková a Shelby Rogersová. Rozhodl o tom dnešní los. Vítězky se ve finále utkají s Běloruskami či Švýcarkami.



Ani jeden z týmů nenastoupí v nejsilnější sestavě. Kapitánu Petru Pálovi chybí na Floridě mimo jiné zraněná Petra Kvitová, omluvila se i Karolína Plíšková. Američankám scházejí těhotná Serena Williamsová, její sestra Venus i Madison Keysová.

Vondroušová si odbyde premiéru v 17 letech, ale není nejmladší Češkou v soutěži. V šestnácti hrály poprvé například nejúspěšnější česká fedcupová hráčka Helena Suková a třeba také Barbora Strýcová.

Vondroušová, svěřenkyně Jiřího Hřebce a Zdeňka Kubíka z pražské Štvanice, si o nominaci do dvouher řekla skvělými výkony v této sezoně na akcích ITF a triumfem v Bielu z minulého týdne. "Pro favoritku není snadné jít na sedmnáctiletou holku, která to umí a je ve formě," říkal Pála během týdne při tréninku v resortu Saddlebrook.

Vondroušová jde poprvé do Fed Cupu. Je to vítězný typ, říká kapitán Pála
Video se připravuje ...

V neděli může Pála místo Vondroušové nasadit do dvouher Kristýnu Plíškovou nebo Denisu Allertovou. Siniaková nejspíše zůstane jedničkou.

Utkání se hraje na netradiční americké šedo-zelené antuce a Češky usilují již o šestý titul za sedm let. Američanky naposledy získaly trofej před 17 lety.

Týmy si zopakují semifinále z roku 2009, kdy v Brně prohrály Češky z mečbolu v závěrečné čtyřhře 2:3 na zápasy. Celkem se utkaly jedenáctkrát a české respektive československé reprezentantky uspěly jen dvakrát, v letech 1983 a 1985.

Program:

USA - ČR (Tampa, zelená antuka):

Sobota (18:00): Vandewegheová (24. v žebříčku dvouhry WTA) - Vondroušová (117.), Rogersová (49.) - Siniaková (38.).

Neděle (17:00): Vandewegheová - Siniaková, Rogersová - Vondroušová, Davisová, Matteková-Sandsová - Allertová, Kristýna Plíšková.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud