3. listopadu 2018 • 18:33

Ztráta pro Češky, Plíšková nebude na finále Fed Cupu! Bolela ji i chůze

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky před finále Fed Cupu přišly o jednu ze dvou největších hvězd. Karolína Plíšková na Twitteru oznámila, že je její start v pražském souboji o titul s USA vyloučený. Má natržený lýtkový sval a obnovily se jí chronické potíže se zápěstím. Zdravotní problémy ji prý sužovaly už na Turnaji mistryň v Singapuru. Plíškovou nahradí v nominaci Barbora Krejčíková.



"Už v Singapuru byly dny, kdy mě bolela i chůze a cítila jsem se hrozně. Ale nepřikládala jsem tomu velkou váhu," napsala Plíšková na sociálních sítích. "Na finále jsem se moc těšila, ale po vyšetření u p. Koláře je můj start vyloučený. Moc mě to mrzí. Máme natolik silný tým, že mě holky zastoupí. Budu moc držet palce!" dodala semifinalistka Turnaje mistryň.

Turnaj mistryň: Stephensová - K. Plíšková 0:6, 6:4, 6:1. Velice slibný rozjezd, trpký konec
Video se připravuje ...

Finále Fed Cupu se uskuteční 10. a 11. listopadu ve vyprodané pražské O2 areně. V sestavě jsou dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková, která tvoří s Krejčíkovou nejlepší deblový pár světa.

"Byl to pro mě obrovský šok," komentovala Plíšková v tiskové zprávě výsledek vyšetření u profesora Pavla Koláře, které určilo rozsah zranění. Na Turnaji mistryň v Singapuru, kde postoupila do semifinále, od prvního zápasu hrála se zavázaným pravým lýtkem.

Šestadvacetiletá Plíšková slavila s českým týmem triumfy v letech 2015 a 2016. V obou ročnících získaly se Strýcovou rozhodující bod ve finále ve čtyřhře.

Karolína Plíšková se loučí s Turnajem mistryň po semifinále
Karolína Plíšková se loučí s Turnajem mistryň po semifinále

Kapitán Pála slyšel vyjádření Plíškové i profesora Koláře. "Situaci naprosto chápu. Naštěstí po špatné zprávě přišla vzápětí i dobrá. Oslovil jsem Báru Krejčíkovou, která je na dovolené, ale po chvilce mi sdělila, že pro ni bude potěšením přijet a reprezentovat. Velmi si tohoto rozhodnutí přerušit dovolenou vážím. Stále máme silný tým a zůstáváme favority finále," uvedl Pála.

Krejčíková, která se Siniakovou letos zvítězila na Roland Garros a ve Wimbledonu, se ve fedcupovém kvartetu objeví poprvé. "Je obrovská pocta reprezentovat Českou republiku ve finále Fed Cupu," vzkázala z dovolené. "Těším se moc na podporu českých fanoušků, bude to nepředstavitelná atmosféra."

Americká kapitánka Kathy Rinaldiová do Prahy přiveze Danielle Collinsovou, Sofii Keninovou, Alison Riskeovou a deblistku s českými kořeny Nicole Melicharovou. V týmu chybí Serena Williamsová, Sloane Stephensová či Madison Keysová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud