Pavel Novotný
21. prosince 2012 • 04:57

Štěpánek o Kaderkovi: S našimi úspěchy nemá nic společného!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by se v listopadu měřila popularita českých sportovců, Radek Štěpánek by těžko hledal rovnocenného soupeře. Díky jeho heroickému výkonu v závěrečném utkání proti Almagrovi se čeští tenisté mohli po 32 letech radovat ze zisku Davisova poháru.



Karvinský rodák navíc prokázal, že se nebojí vyjádřit ani svůj názor. Na vlastní kůži to pocítil prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

"Zásluhu na vítězství v Davis Cupu i Fed Cupu má nulovou, to vám můžu říct upřímně. Jen si honí triko na úspěších tenistů, se kterými nemá nic společného," nešetřil prezidenta českého tenisu v online rozhovoru se čtenáři serveru iSport.cz Štěpánek.

Nic nebyly Kaderkovi platné euforické hlášky bezprostředně po daviscupovém triumfu.

"Teprve nám to všechno musí dojít. Je to jeden z mých nejkrásnějších okamžiků v životě. Nedá se popsat, prostě se to musí prožít. Český tenis ovládl světový tenis. Co se povedlo této malé zemičce v tomto nádherném sportu, nemá na světě obdobu," tál nadšením šéf českého tenisu.

Radek Štěpánek v akci během čtyřhryFoto ČTK

Chválou zaplavil i Radka Štěpánka."To byl takový výkon, který jsem u něj ještě v životě neviděl," říkal.

Tím si však sympatie čtyřiatřicetiletého českého hrdiny rozhodně nezískal. Štěpánka nejdříve naštval tím, že nepozval na finále Davis Cupu člena vítězné sestavy z roku 1980 Pavla Složila.

Radek Štěpánek a Tomáš Berdych se ve čtyřhře utkali s duem Granollers-LópezFoto ČTK

"Pozvu ho sám," reagoval bleskově Štěpánek. Kaderka na poslední chvíli otočil a pod tlakem veřejnosti Složila na slavné finále pozval. U české dvojky si to však už vyžehlit nedokázal.

"Chování k hráčům minulé generace, která byla inspirací pro nás, je naprosto arogantní. Nemá respekt k lidem, kteří něco dokázali a mohli předat své zkušenosti mladým a angažovali se ve výchově další generace, tak jak je to všude ve světě normální a přirozené, tak je shazuje a škodí tím dalšímu vývoji českého tenisu," řekl Štěpánek ve čtvrtečním online rozhovoru.

Šéf českého tenisu si příliš sympatií nezískává ani mimo tenisové dění. Naposledy „zaujal“ svým extempore na basketbalovém zápase, kde se nevyvaroval vulgárním nadávkám.

Radek Štěpánek padl v pěti setech
Radek Štěpánek padl v pěti setech

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud