7. března 2015 • 04:58

Navrátil: Koho do čtyřhry? Budu se snažit zabudovat Pavláska

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V těžké situaci jsou tenisté po úvodních dvouhrách 1. kola Davisova poháru. V Ostravě prohrávají bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka s Austrálií 0:2 na zápasy a kapitán Jaroslav Navrátil přemýšlí nad složením páru pro sobotní čtyřhru, kterou musí Češi vyhrát, aby vykřesali naději na nedělní obrat.



"Určitě jsem si nepřál stav 0:2, viděl jsem to alespoň na 1:1," řekl Navrátil po dnešních dvouhrách, v kterých nejdříve Lukáš Rosol prohrál s Thanasim Kokkinakisem 6:4, 6:2, 5:7, 5:7 a 3:6 a pak Jiří Veselý podlehl Bernardu Tomicovi 4:6, 3:6 a 6:7. "V tenisu není nikdy konec, ale situace je velice těžká," uvedl Navrátil.

Lukáš Rosol zklamaně opouští dvorec po prohře s Australem Thanasi KokkinakisemFoto ČTK
Především v prvním utkání měli Češi bod na dosah. Rosol získal první dvě sady a za stavu 5:4 podával na výhru. "Do té doby předvedl výkon, že jsme všichni koukali. Hrál odhodlaně, sice riskantně, a byl jasně lepším hráčem," řekl kapitán.

Při podání na výhru ale Rosol podle Navrátila výměny uspěchal. "Prohrál si servis a měl čtyři gamy výpadek. V páté sadě byl Lukáš pod tlakem, ale říkal jsem mu, že se nic neděje. Zahrál vynikající game na 3:2, ale bohužel si neudržel servis, aby se zklidnil. To Lukáše prakticky srazilo, protože se letos nemůže opřít o vítězné zápasy a sebevědomí je trošičku horší," komentoval Navrátil koncovku.

S kým do čtyřhry?

Za stavu 0:1 na zápasy měl Veselý proti Tomicovi složitou roli a o překvapení se nepostaral. "Jsou oba ťukači bez koncového úderu, ale Tomic byl dva sety trošičku agresivnější. Jirka bojoval, ale Tomic si to pohlídal," řekl Navrátil.

Ještě večer se český tým sejde na poradu a bude řešit složení čtyřhry. Rosol i Veselý řekli, že jsou připraveni. "Jsem tady od toho, abych byl připravený každý den a do rána budu fit, abych podal stoprocentní výkon," ujistil Veselý.

Jiří Veselý bojuje o vyrovnání proti Bernardu TomicoviFoto Jaroslav Legner (Sport)
Zdá se ale, že Navrátil nasadí do páru dvacetiletého Pavláska, který je v daviscupovém týmu poprvé. "Je těžké postavit dva singlisty, kteří oba prohráli. Kdyby jeden z nich vyhrál, tak se mám o co opřít. Já se asi budu snažit zabudovat Pavláska. Je mladý, sice nezkušený, ale směrem k budoucnosti," uvažoval Navrátil. "Prakticky nemáme co ztratit, Australani mají výborný tým."

Na tréninku zkoušel Navrátil všechny tři varianty pro čtyřhru, ale jasno neměl. "Každý pár vyhrál set," řekl Navrátil. "S Lukášem můžeme hrát dobrýho debla, oba dobře podáváme, což je v deblu strašně důležité. S Adamem jsme zas několik turnajů odehráli a některé úspěšně," řekl Veselý.

Australané nasadí do čtyřhry dvojici Lleyton Hewitt a Samuel Groth. Nominace se musí oznámit nejpozději hodinu před zápasem, tedy ve 12:30.

Veselý musel přijmout porážku
Veselý musel přijmout porážku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud