24. dubna 2012 • 13:30

Tenis v Rusku? Hrát mohou jen děti bohatých, říká Kuzněcovová

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez dvou elitních hráček nastoupily ruské tenistky do semifinálového klání Fed Cupu proti Srbsku. A za absenci Marie Šarapovové a světové desítky Zvonarevové pořádně zaplatily. Padly 2:3 a finále si nezahrají.



Neúčast světové dvojky Šarapovové byla dopředu známa, pětadvacetiletá tenistka již před sezonou slíbila, že nastoupí jen do zápasu prvního kola. Zvonarevovou pro změnu vyřadilo zranění ramene.

"Pokud chcete, aby soutěž hrály ty nejlepší tenistky, musíte jim nabídnout také odpovídající podmínky. Účast ve Fed Cupu nám musí federace kompenzovat," hledá příčiny absence opor sedmadvacetiletá Kuzněcovová.

"Je jiná věc, jestli hrajete za svou zemi, protože je to pro vás čest, anebo to děláte třeba jen proto, abyste se mohli zúčastnit olympiády," pokračuje dvojnásobná grandslamová vítězka.

Nepochybuje také o tom, že její generace má mnohem větší motivaci uspět než nastupující hráčky.

"My jsme neměly žádné dotace od svazu, ale moje generace, do které patří třeba Kurnikovová, Myškinová, Dementěvová, Safinová se přesto dokázala prosadit. Dříve bylo všechno jiné," pokračuje Kuzněcovová.

"Ale dnešní hráčky? Jsou to děti z velmi bohatých rodin, které nemají o co usilovat, všechno mají, nebo naopak tací, kteří si tenis nemohou dovolit," uzavírá bývalá druhá hráčka světa.

Světlana Kuzněcovová získala pro Rusky důležitý bod
Světlana Kuzněcovová získala pro Rusky důležitý bod

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud