21. dubna 2019 • 15:37

Baráž o Fed Cup: Češky slaví záchranu. Šafářová vyhrála poslední čtyřhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky se udržely mezi fedcupovou elitou i pro příští sezonu. Svěřenkyně kapitána Petra Pály porazily v baráži Kanadu bez ztráty setu 4:0 na zápasy. Rozhodující třetí bod na prostějovské antuce přidala domácí jednička Markéta Vondroušová výhrou nad Rebeccou Marinovou 6:3 a 6:4. V závěrečné čtyřhře se rozloučila s reprezentací Lucie Šafářová, která po Roland Garros ukončí kariéru. V páru se světovou deblovou dvojkou Barborou Krejčíkovou zdolaly dvojici Gabriela Dabrowská, Sharon Fichmanová 7:6 a 7:5.



V sobotu nejdříve Karolína Muchová v Národním tenisovém centru Morava porazila Marinovou 6:3, 6:0. Vondroušová si pak poradila s šestnáctiletou finalistkou letošní juniorky na Australian Open Leylah Fernandezovou 6:4, 6:1.

"Musím být spokojený. Jsem rád, jak se to holkám povedlo bez ztráty setu. Bylo skvělé publikum," řekl Pála v České televizi.

Češky jsou mezi elitou od roku 2009 a od té doby získaly šest titulů. Od příštího roku se ale Světová skupina asi rozšíří z osmi na šestnáct celků. Rozhodnutí o změně systému udělá Mezinárodní tenisová federace ITF během Roland Garros.

Výhra Vondroušové nad Marinovou se nerodila snadno. V první sadě získala česká tenistka brejk na 3:2 a znovu na závěr setu. Druhý set začala ztrátou servisu a dlouho se nemohla prosadit při podání soupeřky. Od stavu 2:4 ale získala čtyři hry v řadě.

"Ona zahrála ve druhém setu moc dobře, padaly jí tam ty rány. Měla jsem taktiku co nejvíc míč udržet ve hře, rozběhávat ji a naštěstí to zafungovalo," řekla Vondroušová. Devatenáctiletá hráčka si tak v soutěži připsala třetí výhru. "Poprvé jsem vyhrála oba singly a byla v roli jedničky. Jsem za to ráda," doplnila.

Kanadu tenistky porazily ve Fed Cupu i posedmé v historii. Utkání hrály bez největších hvězd Petry Kvitové, Karolíny Plíškové i světové deblové jedničky Kateřiny Siniakové. Kanaďankám zase chyběly zraněná kometa roku Bianca Andreescuová i někdejší finalistka Wimbledonu Eugenie Bouchardová.

Baráž o Fed Cup: Česko - Kanada 3:0

Muchová - Marinová 6:3, 6:0
Vondroušová - Fernandezová 6:4, 6:1
Vondroušová - Marinová 6:3, 6:4 
Šafářová - Dabrowská, Fichmanová 7:6 (7:4), 7:5

Lucie Šafářová nastoupila po boku Barbory Krejčíkové v baráži o Fed Cup proti Kanadě ke své poslední čtyřhře v kariéře v této soutěži
Lucie Šafářová nastoupila po boku Barbory Krejčíkové v baráži o Fed Cup proti Kanadě ke své poslední čtyřhře v kariéře v této soutěži

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud