27. května 2018 • 21:54

Pondělní program French Open: do akce jde Kvitová i Plíšková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová začne stejně jako loni grandslamový turnaj French Open na největším kurtu areálu Rolanda Garrose. Na dvorci Philippa Chatriera se v pondělí od 11:00 utká s Verónicou Cepedeovou z Paraguaye.



V druhém hracím dnu se na pařížské antuce představí i další z českých favoritek Karolína Plíšková, která bude hrát s Barborou Krejčíkovou. O postup do druhého kola budou usilovat také Kateřina Siniaková, Lucie Šafářová, Jiří Veselý a Adam Pavlásek.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová se loni na French Open vrátila k hraní po přepadení z prosince 2016 a následné operaci pořezané levé ruky. Od té doby už vyhrála pět turnajů, je osmou nasazenou hráčkou a jednou z favoritek.

„Cítím se skvěle, užívám si každý moment na kurtu, protože jsem si nedokázala představit, že bych mohla hrát tak dobře,“ řekla osmadvacetiletá Kvitová na předturnajové páteční tiskové konferenci. „Tvrdě jsem pracovala, byla trpělivá a pozitivní, i když jsem zpočátku nevěděla, jak se všechno vyvine.“

Petra Kvitová je jednou z favoritek letošního French Open
Petra Kvitová je jednou z favoritek letošního French Open

Prsty levé ruky, v kterých drží raketu, nebudou nikdy ve stoprocentním stavu. „Poslední články nemůžu pořádně ohnout. Nezatnu pěst,“ uvedla vítězka letošních čtyř turnajů a třiceti zápasů. „Poslední měsíce jsou skvělé, nemůžu si stěžovat,“ podotkla s úsměvem.

Loňská semifinalistka French Open Karolína Plíšková začne turnaj proti úspěšné hráčce z kvalifikace Krejčíkové, 234. tenistce žebříčku dvouhry. „Má něco určitě nahráno, nicméně v pohybu asi bude horší. Zadarmo to nebude. Ale věřím, že když bude moje rychlá hra fungovat, mohla bych ji zlomit,“ řekla Plíšková.

Siniaková bude hrát s bývalou světovou jedničkou Victorií Azarenkovou, Šafářová s domácí Jessicou Ponchetovou, Veselý má za soupeře Srba Dušana Lajoviče a účastník kvalifikace Pavlásek Mirzu Bašiče z Bosny.

Útok na jedenáctý triumf z Roland Garros zahájí Rafael Nadal. Španěl, kterému po tréninku musela ochranka mezi fanoušky prorážet cestu do šatny, bude hrát v posledním utkání na centrkurtu s Italem Simonem Bolellim.

Pondělní program (začátky v 11:00 SELČ):

Kurt Philippa Chatriera: Kvitová (8-ČR) - Cepedeová (Par.), Dutra Silva (Braz.) - Djokovič (20-Srb.), Collinsová (USA) - Wozniacká (2-Dán.), Nadal (1-Šp.) - Bolelli (It.),
Kurt Suzanne Lenglenové: García-López (Šp.) - Wawrinka (23-Švýc.), Petkovicová (Něm.) - Mladenovicová (29-Fr.), Seppi (It.) - Gasquet (27-Fr.), Šarapovová (28-Rus.) - Hogenkampová (Niz.),
Kurt č. 1: Paire (Fr.) - Carballes (Šp.), Thiem (7-Rak.) - Ivaško (Běl.), Siegemundová (Něm.) - Vandewegheová (15-USA), Karolína Plíšková (6-ČR) - Krejčíková (ČR),
Kurt č. 4: 3. zápas Pavlásek (ČR) - Bašič (Bosna),
Kurt č. 5: 2. zápas Veselý (ČR) - Lajovič (Srb.),
Kurt č. 7: 4. zápas Šafářová (ČR) - Ponchetová (Fr.),
Kurt č. 18: 1. zápas Siniaková (ČR) - Azarenková (Běl.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud