31. května 2009 • 17:51

Senzace! Nadal na Roland Garros dohrál

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Na pařížské antuce došlo v duelu čtvrtého kola k obrovskému překvapení, když král Roland Garros z posledních let Rafael Nadal nestačil na Švéda Robina Söderlinga a prohrál ve čtyřech setech.



Španěl tak rekordní pátý titul za sebou nezíská. Na pařížském grandslamu, kde vládl od roku 2005, prohrál Nadal první zápas v kariéře.

Nedělní výsledky: Safinová dominuje!

Pětadvacátý nasazený Söderling se o překvapení postaral už v prvním setu, který vyhrál 6:2. Stal se totiž prvním hráčem po dvou letech, který dokázal na Roland Garros uhrát s Nadalem alespoň sadu. Naposledy se to před ním povedlo ve finále v roce 2007 Rogeru Federerovi.

"Říkal jsem si, že to je jenom další zápas," řekl po utkání Söderling. "Celou dobu jsem se snažil hrát jako při obyčejném tréninku. Až když jsem vedl 4:1 v tie-breaku, začal jsem věřit," dodal.



Nadalova neporazitelnost na Roland Garros skončila po 31 zápasech, v nichž před dnešním duelem dvaadvacetiletý rodák z Mallorky ztratil pouhých sedm setů. "Když hrajete špatně, musíte prohrát. Je to moje chyba. On hrál dobře, vlastně velmi dobře, ale já jsem nehrál svůj nejlepší tenis, a proto jsem prohrál," řekl Nadal. "Jako jsem klidný, když vyhrávám, tak musím být klidný, když prohraji. Po čtyřech letech jsem tady prohrál, ale sezona jde dál," dodal.

Čtyřiadvacetiletý Švéd si díky prvnímu vítězství nad Nadalem v kariéře zahraje poprvé grandslamové čtvrtfinále, v němž bude jeho soupeřem desátý nasazený Rus Nikolaj Davyděnko. Všechny tři předchozí zápasy Söderling se španělským tenistou prohrál, přestože předloni s ním na trávě ve Wimbledonu svedl pětisetovou bitvu.

Dvouhra - 4. kolo:
Söderling (23-Švéd.) - Nadal (1-Šp.) 6:2, 6:7 (2:7), 6:4, 7:6 (7:2).


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud