7. října 2008 • 16:10

Českou bitvu vyhrál Štěpánek

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj českých tenistů na turnaji ve Vídni vyhrál Radek Štěpánek. Devětadvacátý hráč světa dnes v první kole porazil 6:4 a 6:2 Pavla Šnobela, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.



Štěpánek do Vídně přijel po úspěšném vystoupení v Metách, kde vypadl až v semifinále s pozdějším vítězem Rusem Dmitrijem Tursunovem. Po rozpačitějším úvodu, v němž se seznamoval s novým prostředím a povrchem, nebylo v závěru prvního a ve druhém setu o vítězi pochyb.

"Chvíli mi trvalo, než jsem se rozehrál a zvykl si na povrch, který je tady výrazně pomalejší než v Metách, ale pak už to bylo dobré," řekl Štěpánek ČTK.

Šnobel mu byl v některých fázích rovnocenným soupeřem, ale v rozhodujících chvílích převládla Štěpánkova pestrá hra. Daviscupový reprezentant měnil rytmus hry, často míče zkracoval a chodil na síť.

Osmadvacetiletý Šnobel se nedočkal vítězství ani ve čtvrtém utkání na okruhu ATP v kariéře. "Cítil jsem únavu ze zápasů v kvalifikaci a kromě toho mám už dva měsíce problémy s ramenem. Jsem ale rád za postup do hlavní soutěže, to je pro mě úspěch. Na příznivější los budu muset čekat dál," řekl po utkání.

Štěpánek nicméně výkon soupeře ocenil. "S Pavlem se dobře známe, věděl jsem, co od něj můžu čekat. Dnes zahrál opravdu dobře," složil hold protivníkovi.

Dnes se také rozhodlo o soupeři Jana Hernycha ve druhém kolem. Český tenista se utká s Němcem Philippem Petzschnerem, který překvapivě vyřadil nejvýše nasazeného Stanislase Wawrinku ze Švýcarska.

Výsledky:
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek - Šnobel (oba ČR) 6:4, 6:2, Petzschner (Něm.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6:7 (5:7), 6:2, 7:6 (7:5), Kohlschreiber (Něm.) - Gicquel (Fr.) 6:2, 6:2, Gulbis (Lot.) - Volandri (It.) 6:2, 6:3, Gonzalez (2-Chile) - Bolelli (It.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:2, Schwank (Arg.) - Simon (7-Fr.) 4:6, 7:5, 7:6 (7:5), Melzer (Rak.) - Ljubičič (Chorv.) 7:6 (7:3), 6:3, Giraldo (Kol.) - Koubek (Rak.) 6:1, 6:2.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud