11. října 2009 • 14:14

Djokovič v pekingském finále zdolal Čiliče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský tenista Novak Djokovič porazil v dnešním finále turnaje v Pekingu 6:2, 7:6 Chorvata Marina Čiliče a získal třetí letošní titul. Celkově má vítěz Australian Open 2008 na kontě 14 turnajových triumfů.



Dvaadvacetiletý Djokovič splnil ve finále, jež bylo v prvním setu na 90 minut přerušeno kvůli dešti, roli favorita. Čilič sice v semifinále deklasoval nejvýše nasazeného Rafaela Nadala, v boji o titul však udělal 25 nevynucených chyb a poprvé v kariéře ve finále ATP prohrál.

Vysoký Chorvat přitom nebyl daleko od zisku alespoň druhé sady. Djokovičovi vzal třikrát servis, z toho dvakrát podával na výhru v setu, avšak světová čtyřka vždy dokázala kontrovat. Čilič, jenž se příští týden v prvním kole turnaje série Masters v Šanghaji utká v repríze daviscupového semifinále s Tomášem Berdychem, nakonec prohrál tie-break 4:7.

Djokovič vyhrál s Čiličem i čtvrtý vzájemný zápas a loučil se s pekingským tenisovým areálem vítězstvím stejně jako loni, kdy tam získal bronzovou olympijskou medaili.

Čtyřiadvacetiletá vítězka dvou grandslamových turnajů Kuzněcovová si při své čtvrté účasti v Pekingu zahrála počtvrté finále a dnes navázala na titul z roku 2006.

Radwaňskou, jež se příští týden vrátí do světové desítky, porazila i díky pomoci šesti es za hodinu a 19 minut. Za letošní třetí vyhraný turnaj získala odměnu 775.500 dolarů, Djokovič o čtvrt milionu méně.

Muži:
Dvouhra - finále:

Djokovič (2-Srb.) - Čilič (8-Chorv.) 6:2, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Knowles, Roddick (Bah./USA) 6:4, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - finále:
Kuzněcovová (6-Rus.) - A. Radwaňská (12-Pol.) 6:2, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud