5. června 2016 • 21:20

Djokovič dodržel slib mrtvé trenérce. Pak slyšel chválu od Murrayho

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dal slib, který se musí plnit. Novak Djokovič své první trenérce Jeleně Genčičové krátce před její smrtí slíbil, že vyhraje French Open. V neděli večer ho dodržel. Po čtyřsetovém vítězství nad Andy Murraym si srbský tenista připsal již svůj dvanáctý grandslam, první z Paříže. „Jeden z nejlepších a nejvýjimečnějších dnů mé kariéry,“ jásala po triumfu světová jednička.



Čekal se dlouhý a vyrovnaný boj. Očekávání fanoušků však splnil jen první set, ve kterém nadšeně hrající Murray vyhrál 6:3 a chystal světové jedničce prodloužení pařížské můry. Od druhého setu však vládl na kurtu Djokovič . Svého stále unaveněji působícího soupeře zničil 6:1, 6:2 a 6:4 a mohl slavit zisk vytouženého Poháru mušketýrů.

"Je to velmi mimořádný okamžik, nejspíše největší v mé kariéře. Chtěl bych proto poděkovat všem blízkým za to, že mi odpouštějí a tolerují všechno možné v běžném životě. Ze srdce děkuju," řekl po utkání dojatý Nole fanouškům ve francouzštině.

Andy Murray gratuluje Novaku DjokovičoviFoto EPA

Poklonu vysekl svému přemožiteli i zklamaný Murray. „Dnešek je tvůj den. To, čeho si za posledních dvanáct měsíců dosáhl, je fenomenální. Tohle je něco tak vzácného a dlouho se to nestalo… A bude trvat ještě dlouho, než to zase někdo dokáže. Všichni, kdo jste dnes přišli, máte velké štěstí. Jsem hrdý, že jsem byl součástí historie. Gratulace Novaku, zasloužil jsi si to.“

VŠE O FRENCH OPEN ČTĚTE ZDE >>>

Světová jednička oslavila triumf po vzoru svého kamaráda a trojnásobného vítěze French Open Gustavo Kuertena. Do kurtu Philippe Chatriera vyryl Djokovič obrys obřího srdce, do jehož středu si lehl. „To je na tvojí počest, Gugo!“ poslal vzkaz brazilské tenisové legendě.

Zatímco Novak Djokovič se po boku svých trenérů Borise Beckera a Mariána Vajdy vydal slavit titul, skotský tenista se smutkem ohodnotil svůj výkon.  

"Jsem samozřejmě zklamaný, takhle jsem si výsledek nepředstavoval, ale Novak hrál extrémně dobře," řekl Murray po svém prvním pařížském finále.

"On se chytil poté, co jsem nevyužil brejkbol v první hře druhé sady. Pak se uvolnil a jeho hra šla nahoru. Ještě na konci čtvrtého setu jsem skoro našel cestu, jak se ještě udržet v utkání, ale nestačilo to," dodal zklamaný hráč.

VIDEO: Novak Djokovič na tiskové konferenci



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud