7. června 2019 • 19:20

Gentlemanův výbuch! Federer napálil míč do tribun a vyděsil fanoušky

Autor: ČTK, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se moc často nevidí. Vyhlášený tenisový gentleman Roger Federer v semifinále Roland Garros proti Rafaelu Nadalovi neudržel nervy a po prohraném gemu napálil míček někam vysoko do tribun centrálního kurtu Philippa Chatriera. Fanoušci v předních řadách ale byli jeho nezvyklým počínáním hodně vyděšení, pozornost na sociálních sítích vzbudil hlavně jeden z nich, který se tak lekl, že si při krytí hlavy před (v zásadě hodně nepravděpodobným) zásahem balonku shodil čepici... Nadal nakonec slavil triumf 6:3, 6:4, 6:2.



Bylo to drama jako vždy v bitvách mezi odvěkými rivaly, ale - jako vždy na antuce - měl o kousek navrch Rafael Nadal . Roger Federer španělského antukového specialistu v Paříži ještě nikdy neporazil a pro švýcarského elegána to bylo v nepříjemném větru o to víc frustrující. Po dvou prohraných setech stále doufal v obrat, ale za stavu 1:1 prohrál své podání a dal průchod svému naštvání.

Balonkem vypáleným s velkou intenzitou někam do horních pater stadionu sice nikoho reálně neohrozil, ale nejbližší fanoušci se pořádně lekli...

Frustrovaný Roger Federer napálil v semifinále s Rafaelem Nadalem míček vysoko do tribun, fanoušci v prvních řadách se ale pořádně vyděsili...
Frustrovaný Roger Federer napálil v semifinále s Rafaelem Nadalem míček vysoko do tribun, fanoušci v prvních řadách se ale pořádně vyděsili...

"Větrno bylo stejně pro oba, on byl ale bezpochyby dneska lepší. Měl jsem svoje minišance, to je ale málo," uznal po zápase Federer převahu dlouholetého rivala. Podle něj byl úvodní set hlavně o zvykání si na podmínky.

"Člověk musel vyzkoušet, co si může nebo už nemůže dovolit," uvedl Švýcar, jenž poté do druhé sady vstoupil úspěšným brejkem a vedl 2:0, náskok ale neudržel. "Hodně lituji, že jsem ztratil servis za stavu 2:0, když jsem hrál s větrem v zádech. Kdybych ho odvrátil, mohl se druhý set vyvíjet jinak," věřil.

"Proti Rogerovi je to vždycky těžké. V tomhle větru to bylo ještě těžší," řekl rodák z Mallorky a pro soupeře měl jen slova chvály. "Je to vždycky velké potěšení zahrát si proti nejlepšímu hráči historie. Je neuvěřitelné, na jaké úrovni v 37 letech stále hraje," dodal třiatřicetiletý Nadal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud