25. srpna 2017 • 19:37

Los US Open: Plíšková začne s Polkou, Halepovou čeká Šarapovová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička Karolína Plíšková vstoupí do tenisového US Open zápasem s Polkou Magdou Linetteovou. Loňská finalistka, jež na grandslamovém podniku plní poprvé v kariéře roli první nasazené, může ve čtvrtfinále narazit na šampionku z roku 2004 Světlanu Kuzněcovovou. Rusku se v prvním kole pokusí zaskočit Markéta Vondroušová.



Třinácté nasazené Petře Kvitová přidělil dnešní los v New Yorku pro první kolo bývalou světovou jedničku Srbku Jelenu Jankovičovou. Poslední z nasazených českých hráček Barbora Strýcová (23.) se utká s Japonkou Misaki Doiovou. Turnajové patnáctce Tomáši Berdychovi se do cesty postaví domácí Ryan Harrison, ve čtvrtém kole může narazit na světovou jedničku Španěla Rafaela Nadala .

Čerstvá deblová jednička Lucie Šafářová se ve dvouhře utká s pětadvacátou nasazenou Anett Kontaveitovou z Estonska. Těžký los má Kateřina Siniaková, kterou prověří turnajová čtyřka Elina Svitolinová z Ukrajiny. Kristýnu Plíškovou čeká Japonka Misa Egučiová, Denisu Allertovou hráčka z kvalifikace a Jiřího Veselého chorvatský tenista Borna Čorič.

Světová dvojka Simona Halepová bude hrát s Ruskou Marií Šarapovovou , kterou díky divoké kartě od pořadatelů čeká po dopingovém trestu první grandslamový start po roce a půl. Němka Angelique Kerberová vykročí za obhajobou titulu proti Japonce Naomi Ósakaové.

Nadal, jenž letos podesáté v kariéře ovládl French Open, zahájí první turnaj po návratu do čela žebříčku ATP duelem se Srbem Dušanem Lajovičem. Švýc Roger Federer , který v sezoně triumfoval na Australian Open a ve Wimbledonu, bude hrát s Američanem Francesem Tiafoem. S Nadalem se na US Open ještě nikdy v kariéře nepotkali, letos na sebe mohou narazit v semifinále. Druhý nasazený Brit Andy Murray se utká s domácím Tennysem Sandgrenem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud