Jan Jaroch
1. července 2013 • 04:30

Kvitová má dálnici až do finále, na Berdycha číhá Djokovič

Autor: Jan Jaroch, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Letošní Wimbledon byl v prvním týdnu pohromou pro spoustu favoritů. V ženské části pavouka to Petře Kvitové „vyčistilo“ cestu až do finále, Tomáše Berdycha se výpadky výše nasazených nedotkly – v případném čtvrtfinále na něho pravděpodobně bude čekat světová jednička Novak Djokovič. Oba osmifinálové zápasy s českou účastí sledujte v našich podrobných ONLINE reportážích.



„Hlavně nesmím hrát tak nevyrovnaně,“ nabádá se světová osmička Kvitová, kterou osud přímo vybízí, aby se chopila šance. Azarenková, Šarapovová i Erraniová zmizely z její poloviny turnajového pavouka. Stejně tak další bývalé světové jedničky Ivanovičová, Jankovičová či Wozniacká.

Zatímco na druhém pólu turnaje se valí do boje o titul neotřesitelná favoritka Serena Williamsová, už dnes je jasné, že druhou finalistkou bude překvapivé jméno. Aby to byla předloňská vítězka Kvitová, nesměly by její výkony tolik kolísat.

Dnešní program

Kurt číslo 1 – začátek 14.00, třetí zápas dne:
BERDYCH (7) – Tomič (Aus.).

Kurt číslo 3 – začátek 12:30, první zápas dne:
KVITOVÁ (8) – Suarezová Navarrová (19-Šp.).

„Jednu chvíli se mi daří jak v roce 2011, pak jde výkon dolů. Je to otázka hlavy. Zápas si zkomplikuju lehkými chybami, udělám pár deblů a dostane mě to dolů,“ uznává Kvitová, že nekontrolovatelně lítá na houpačce. Vždy byla sériovou hráčkou, nyní je ale snad ještě nevyzpytatelnější než jindy.

V dnešním osmifinále čeká Češku Španělka Carla Suarezová Navarrová (bilance 4:1, začátek 12.30 na dvorci číslo 3). V úterním čtvrtfinále hrozí lepší z dvojice Kirsten Flipkensová – Flavia Penettaová, do semifinále nemůže přijít nikdo horší než patnáctka Marion Bartoliová či dvacetiletá americká hvězdička Sloan Stephensová.

Na Berdycha číhá Djokovič už ve čtvrtfinále

Otevřít se taková dálnice před Tomášem Berdychem, s chutí by zavýskal. Jenže pro nejlepšího českého tenistu se ve městě na Temži i přes krachy Nadala, Federera a dalších zatím nic nemění. „A ani mě to nepřekvapuje,“ povzdechl si.

Jeho dnešním úkolem (třetí zápas na kurtu 1, program začíná ve 14.00) je popasovat se s dvacetiletým Australanem Bernardem Tomičem (59. na žebříčku), čtvrtfinalistou Wimbledonu z před dvou let. Český borec zatím hraje náramně. Do zápasu si ponese skvělou náladu po sobotní otočce z 2:5 na 7:5, s níž zakončil čtvrtý set i celý duel s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

Andersona porazil podeváté za sebou, s Tomičem se ale ještě nikdy naostro neutkal. Jen letos při exhibici předcházející Australian Open s ním prohrál.

Hračička a vyťukávač Tomič má skvělý čopovaný bekhend. Jeho hra, při níž neletí míč přes síť dvakrát stejně, je na trávu přímo konstruovaná. Berdych si tak možné středeční čtvrtfinále s Djokovičem bude muset opravdu zasloužit. I na Srba však dnes čeká šichta, vždyť jeho pětatřicetiletý sok Tommy Haas nad ním dokázal ve dvou utkáních na trávě dvakrát zvítězit.

Jak oba poslední Češi v turnaji pomohou tenisovému osudu, ukáže právě dnešek: nejvíc vzrušující den v tenisovém kalendáři, kdy se tradičně hrají všechna osmifinále Wimbledonu. „Super pondělí“ odhalí mnohé.

Nadřela se. Kvitová musela na postup do druhého kola Wimbledonu uhrát třísetovou bitvu
Nadřela se. Kvitová musela na postup do druhého kola Wimbledonu uhrát třísetovou bitvu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud